Головна Новини Політика зовнішня політика Зеленський рішуче відповів на заклик Макрона про приниження росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський рішуче відповів на заклик Макрона про приниження росії

Президент Володимир Зеленський заявив, що росія вбиває Україну

7 червня 2022, 18:10
Поділіться публікацією:

Глава держави прокоментував заяви президента Франції Еммануеля Макрона щодо приниження рф та заклики світових лідерів, в тому числі, Макрона щодо припинення війни за столом переговорів. Відповідні заяви президент України Володимир Зеленський зробив під інтерв'ю для Financial Times.

Зеленський рішуче відповів на заклик Макрона про приниження росії

Володимир Зеленский (фото з відкритих джерел)

Український президент наголосив, що рф вбиває Україну, відтак ми відповідатимо їм тим сами. А обговорення припинення вогню без України виглядає дивним.

 У відповідь на заклик Еммануеля Макрона не принижувати рф в контексті війни, Зеленський сказав, що не зовсім розуміє, що таке приниження росії. Також він нагадав, що окупанти більш як вісім років вбивають українців. А ще — нагадав, що лідер Франції чудово розуміється у переговорному процесі, деталях мінського документу, знає про всі невиконання домовленостей росією, зриви режиму припинення вогню та обміну полоненими.

"Я не зовсім розумію, що таке приниження Росії. Ми говоримо про це багато років? Про що? Про те, що всі ці багато років – більше 8 років – вони вбивають наших людей?" – сказав Зеленський.

"Еммануель – один з лідерів "нормандської четвірки".  Він прекрасно розуміється в деталях всіх домовленостей, які були з російською стороною в рамках "Норманді-4", невиконання цих домовленостей. Про які приниження ми говоримо?" – запитав Зеленський.

"Нас вбивають. Тому ми у відповідь не збираємось також нікого принижувати. Ми будемо відповідати тим самим інструментом", – наголосив глава держави.

Окрім цього, Володимир Зеленський відреагував на заклики іноземних політиків та Макрона про завершення війни під час переговорів, які лунають без участі української сторони.

"Як можна припинити вогонь на території України без позиції народу держави, без лідера? Виглядає дуже дивно", – зазначив.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що у Зеленського дали обіцянку українцям по війні в Україні.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини