Головна Новини Політика зовнішня політика Зеленський провів телефонну розмову з Президентом Бразилії
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський провів телефонну розмову з Президентом Бразилії

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з Президентом Федеративної Республіки Бразилія Жаїром Болсонару

4 листопада 2020, 20:57
Поділіться публікацією:

Сьогодні, 4 листопада, президент Зеленський провів ділову бесіду з президентом Бразилії. Глави держав позитивно оцінили рівень двостороннього політичного діалогу. 

Зеленський провів телефонну розмову з Президентом Бразилії

Фото: Фокус

Про проведення офіційної розмови повідомляють в Офісі Президента України. 

Лідери країн обговорили виконання чинних  двосторонніх домовленостей та оновлений графік подальших контактів на високому рівні. Під час розмови президенти відзначили  необхідність збільшення обсягів двосторонньої торгівлі, окреслили пріоритетні напрями взаємодії між обома країнами  в торговельно-економічній площині та обговорили інвестиції у контексті реалізації спільних проєктів.

За словами Зеленського, він сподівається, що майбутня зустріч з главою Федеративної Республіки Бразилія закінчилася підписанням ряду двосторонніх документів, які стосуються галузі сільського господарства, ядерної енергетики, космічної та військово-оборонній сферах.

Глави держав відкрили питання про україно-бразильську співпрацю у військово-технічній та оборонній сферах. Знайшли час приділити увагу й питанню співпраці у дослідженні космосу.

У рамках ділової розмови президенти Зеленський та Болсонару домовилися посилити взаємодію обох країн у протидії наслідкам другої хвилі пандемії COVID-19, зокрема обговорили можливість спільного виробництва вакцин та медпрепаратів. Президент Володимир Зеленський зазначив, що українська фармацевтична галузь готова до співпраці з бразильською стороною.  

Нагадаємо, раніше "Коментарі" писали про те, що Зеленський звільнив топ посадовця з ОП



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини