Головна Новини Політика зовнішня політика Зеленський припустив участь Румунії у розв'язанні проблеми Придністров'я
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський припустив участь Румунії у розв'язанні проблеми Придністров'я

Зеленський окреслив своє бачення ролі України у розв'язанні Придністровської проблеми

1 червня 2023, 23:52
Поділіться публікацією:

Україна відіграватиме ключову роль у розв'язанні питання відновлення територіальної єдності Молдови. Причина цього — спільний кордон України та Молдови. Про це, як повідомляють "Коментарі, заявив президент України Володимир Зеленський в Кишиневі під час саміту Європейського політичного співтовариства.

Зеленський припустив участь Румунії у розв'язанні проблеми Придністров'я

Румунія та Молдова - історично близькі держави та народи

При цьому він допустив, за згоди Молдови, долучення до цього процесу і Румунії, з якої у Молдови давні історико-культурні зв'язки.

-  У нас є спільна позиція з Молдовою, з точки зору єдності Молдови, — заявив Зеленський. — Я не знаю, чи знадобиться нам допомога інших партнерів. Напевне, в цій ситуації може й Румунія (близькі наші партнери в цьому сенсі)... Може, будемо говорити разом. Може, Молдова захоче підключити ще інші держави. Але точно Україна буде грати одну з головних ролей, бо у нас кордон.

Щодо долі російського контингенту в Придністров'ї Володимир Зеленський заявив:

"Вони захочуть жити — підуть", — заявив голова української держави. — "Таксі я їм замовляти не буду. Знайдеться шлях (транспортування — ред.). Той, хто хоче жити, завжди знаходив вихід".

Нагадаємо, 1 червня в Кишиневі президент Румунії Клаус Йоханніс підписав декларацію про те, що Бухарест підтримає вступ України в НАТО, щойно дозволять умови.

Тим часом, Зеленський дорікнув Кличко.

Медведєв пообіцяв "винищити український режим"

А вчені назвали єдиний вид чаю, який ефективно знижує рівень холестерину. За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, через підвищений рівень холестерину у світі щороку помирає 2,6 млн людей. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини