Головна Новини Політика зовнішня політика Зеленський представить план миру на Саміті за демократію в США
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський представить план миру на Саміті за демократію в США

Цього тижня у Вашингтоні відбудеться Саміт за демократію. В події, що відбуватиметься у віртуальному режимі, за очікуваннями, візьме участь близько 120 країн

28 березня 2023, 17:17
Поділіться публікацією:

Офіційне відкриття Саміту заплановане на четвер, 30 березня, але в середу з промовою до Саміту звернеться держсекретар США Ентоні Блінкен. З промовою виступить також президент України Володимир Зеленський. Темою виступів, які "Голос Америки" транслюватиме наживо з перекладом українською, є досягнення миру в Україні, "різні елементи, необхідні для завершення війни Росії та встановлення міцного миру в Україні, відповідно до принципів Статуту ООН", йдеться в повідомленні Держдепу, пишуть "Коментарі".

Зеленський представить план миру на Саміті за демократію в США

Зеленський говоритиме про наш план миру

Президент США Джо Байден неодноразово називав опір України російським загарбникам — протистоянням між демократією, свободою та авторитаризмом.

"Жорстокість Росії ніколи не перемеле волю вільної України й ніколи не переможе Україну, — виголошував Байден у своїй промові у королівському палаці Варшави з нагоди роковин повномасштабного вторгнення Росії до України. — Це випробування проходила Європа, Америка, випробування пройшло НАТО і всі демократії світу".

Війна, яку спричинила клептократична автократія в Росії, підтверджує порядок денний Байдена з просування демократії, що дало нагоду поєднати питання безпеки та демократії, зауважують дослідники Німецького фонду Маршалла. Однак, вони вказують, що міркування безпеки переважали над питаннями розбудови демократії минулого року.

Теперішній саміт за демократію — другий, який проводить президент США Джо Байден.

"Однак, відзначають критики, з часу минулого саміту рік тому, стан демократій у світі не покращився. Зокрема, правоохоронці висловлюють занепокоєння через погіршення стану демократії в Польщі, Ізраїлі, Індії", — пише Reuters.

Цього разу, у відповідь на критику, що перший саміт надто зосереджувався на США, Байден долучив співведучих на кожному континенті: президентів Замбії, Коста-Рики, Південної Кореї та прем’єр-міністра Нідерландів, пише AFP. В події, що відбуватиметься у віртуальному режимі, за очікуваннями, візьме участь близько 120 країн.

Як писали раніше "Коментарі", тема війни між Росією та Україною буде однією із головних на другому саміті "За демократію". Саміт вироблятиме пропозиції, які реалізовуватимуться різними міжнародними організаціями та окремими державами.

Йшлося на порталі "Коментарі" і про те, що Володимир Зеленський пояснив, чому не буде вести переговори з президентом Росії: "Там нема з ким говорити".

Читайте також на сайті "Коментарі" — кіберстійкість: Як в Україні збираються захищати інформаційні системи Сил оборони.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини