Головна Новини Політика зовнішня політика Зеленський повідомив про звільнення двох українців, які провели 3 роки в Іраку
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський повідомив про звільнення двох українців, які провели 3 роки в Іраку

Президент Володимир Зеленський вітає повернення на батьківщину українських громадян Євгена Фоменкова і Олександра Санпітера, яких захопили і утримували на території Іраку з липня 2017 року

9 грудня 2020, 21:22
Поділіться публікацією:








З полону в Іраку вдалося повернути додому двох українців. Вони там провели три роки, повідомляє Офіс глави держави.

Зеленський повідомив про звільнення двох українців, які провели 3 роки в Іраку

ФОТО: З відкритих джерел

Українці Євген Фоменков і Олександр Санпітер перебували в полоні в Іракському Курдистані як заручники угоди на закупівлю зброї українськими чиновниками, написав про це ветеран війни на Донбасі Євген Шевченко в одному з блогів. Як він розповів у своєму блозі, три роки тому іракські курди вели переговори з приводу купівлі зброї. З української сторони зажадали передоплату, а курди — заручників в якості гарантії угоди. У підсумку в Сулейманію відправили Санпітера і Фоменкова. Операція була зірвана, а гроші не повернуті. Місцеві викрали українців з готелю і вони перебували в полоні три роки.

Для того, щоб українці повернулися додому були задіяні переговори між іракської сторони і Офісу президента, президент України Володимир Зеленський координував процес звільнення.

"Вітаю Олександра і Євгенія будинку. Вітаю їх сім'ї — нарешті вони зможуть зустріти Різдво разом", — сказав Володимир Зеленський.


Нагадаємо, "Коментарі" писали, що лідерка терористичного угрупування "Ісламська держава" схопили силовики в Іраку. Про арешт відзвітували представники розвідки, йдеться в повідомленні телеканалу Al Arabiya. За даними видання, в 2019 році угруповання бойовиків, які влаштовують теракти по всьому світу, очолив Абу Ібрагім Аль-Хашимі Аль-Кураш.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини