Головна Новини Політика зовнішня політика Зеленський отримав попередження: яку помилку не повинен повторити під час візиту в США
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський отримав попередження: яку помилку не повинен повторити під час візиту в США

Зеленський планує відвідати США, втім його закликали не повторити помилку, яку Україна зробила в 2016 році

10 вересня 2024, 11:56 comments4798
Поділіться публікацією:

Незабаром президент Володимир Зеленський планує здійснити візит до Сполучених Штатів Америки, де має намір зустрітися з президентом Джо Байденом, а також, можливо, з кандидатами на майбутніх виборах у США. При цьому, як повідомив в ефірі 24 каналу головний консультант Національного інституту стратегічних досліджень Іван Ус, Україні важливо підкреслювати необхідність збереження двопартійної підтримки, як з боку республіканців, так і демократів. Особливо актуальним це є в контексті виборів, які відбудуться 5 листопада 2024 року в США.

Зеленський отримав попередження: яку помилку не повинен повторити під час візиту в США

Володимир Зеленський

Іван Ус вважає, що було б доцільно провести зустрічі як із Камалою Гарріс, кандидатом від Демократичної партії, так і з Дональдом Трампом, кандидатом від республіканців. Це пояснюється тим, що Україні необхідно мати добрі стосунки з обома політичними силами, оскільки підтримка з обох сторін є важливою.

На думку експерта, така ініціатива може бути сприйнята неоднозначно, зокрема демократами, однак вона має важливе значення, адже обидва кандидати мають майже рівні шанси на перемогу.

Іван Ус також застеріг від повторення помилки 2016 року, коли Україна відкрито підтримала Гілларі Клінтон, тоді як перемогу здобув Дональд Трамп. Це призвело до того, що нашій країні довелося витратити певний час на встановлення ділових відносин із його адміністрацією. Зараз же, щоб уникнути подібної ситуації, варто налагодити контакти з обома кандидатами, вважає експерт.

Важливо також наголосити, підкреслює консультант, що Україна не має наміру втручатися у внутрішні справи США, а прагне забезпечити стабільну двопартійну підтримку незалежно від результатів виборів та інавгурації нового президента.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Зеленський хоче завершити війну з РФ уже восени цього року.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини