Головна Новини Політика зовнішня політика Зеленський назвав умову припинення переговорів із РФ: чи варто сподіватися на дипломатичне врегулювання війни
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський назвав умову припинення переговорів із РФ: чи варто сподіватися на дипломатичне врегулювання війни

Напередодні президент Володимир Зеленський повідомив, що першим кроком для розблокування переговорів з РФ є відведення її військових підрозділів на позиції, які були до 24 лютого

7 травня 2022, 15:07
Поділіться публікацією:

Можливе знищення російськими окупантами українських військових та цивільних, які залишаються на території заводу "Азовсталь" у Маріуполі, може поставити крапку на будь-яких дипломатичних переговорах із російською стороною. Про це сказав президент України Володимир Зеленський під час відеозустрічі у Королівському інституті міжнародних справ Chatham House (Велика Британія). При цьому він наголосив , що ще не всі дипломатичні мости з Росією зруйновані.

Зеленський назвав умову припинення переговорів із РФ: чи варто сподіватися на дипломатичне врегулювання війни

Володимир Зеленський - фото: Офіс Президента

Експерти проаналізували для видання "Коментарі" ці заяви та шанси вирішити все за столом переговорів.

Зеленський заговорив про припинення будь-яких переговорів після трагедії Маріуполя – як жест останньої надії

Політолог Володимир Цибулько вважає, що Маріупольська епопея стала символом психічного стану як путіна, так і його рейху.

"Сучасні війни не ведуть на знищення живої сили, сучасні війни ведуть на утримання комунікацій. Маріуполь був приречений на тотальну руйнацію як символ розбитих надій самого путіна", – наголошує експерт.

За його словами, після "помаранчевої революції" вся путінська політика була зациклена на скуповуванні українських промисловців, не промисловості. І тут Харків опинився в одному ряду із Маріуполем.

"Знищення путіним Маріуполя та маріупольців є ще й прямою помстою Ахметову, який не залишився осторонь після 2015 року, а розвивав місто як форпост європейськості. Тому Зеленський заговорив про припинення будь-яких переговорів після трагедії Маріуполя — як жест останньої надії. Схоже, тут варто почути більше спікера Палати представників США Ненсі Пеллосі, яка заговорила про визнання РФ спонсором тероризму. У такому контексті погроза Зеленського стає реальною дією щодо остаточної ізоляції РФ та путінізму", – резюмує Володимир Цибулько.

Новий виток переговорів між українською та російською стороною ми, швидше за все, побачимо після серйозних змін у військовій кампанії

Кандидат політичних наук, політолог Олексій Якубін упевнений – заяви Зеленського про те, що якщо будуть знищені люди на "Азвосталі", переговори припиняться, підтверджують тяжкий переговорний процес між Україною та Росією.

"Багато в чому це пов'язано із ситуацією після Бучі та ефектом, який вона справила. І не лише вона. Розкрилося безліч військових злочинів агресора. Це вплинуло і на громадську думку (і в Україні, і на Заході), і на переговорний процес. При цьому важливо, що Зеленський не говорить про зупинення переговорів загалом. Впевнений, що і він, і його оточення розуміють, що будь-яка війна рано чи пізно закінчується переговорами. Інша справа, що ціна цих переговорів та моменти обговорення можуть змінюватись, залежно від нових обставин", – наголошує експерт.

Поки що, зазначає він, переговорний процес, нехай і у напівзамороженому стані, триває. Так, глава Офісу президента Андрій Єрмак нещодавно озвучував, що продовжуються переговори з країнами, які можуть виступити як гаранти безпеки України.

"Але новий виток переговорів між українською та російською стороною ми, швидше за все, побачимо після серйозних змін у військовій кампанії, на яку може вплинути факт збільшення поставок в Україну західного озброєння, а також закон про ленд-ліз, який президент США має намір підписати 9 травня. Після того, як ЗСУ продемонстрували чудеса героїзму, а росіяни – неймовірну жорстокість, у тому числі щодо цивільного населення, ми отримали та отримуємо безпрецедентну підтримку. Сформувалася своєрідна проукраїнська коаліція. І західні країни, які навіть раніше скептично ставилися до надання зброї Україні (та сама Німеччина), почали змінювати свою позицію, – акцентує Олексій Якубін. – Від Зеленського ми вже чули, що війна набула нової фази. Коли Україна вже не лише обороняється, а й готова звільняти окуповані території РФ. Переговорний процес зараз відкрито підв'язаний до ситуації на фронті. І, сподіваюся, що ситуація складеться на нашу користь, а переговори не будуть перервані".

Раніше на порталі "Коментарі" — "Судний день" 9 травня: чого чекати від Росії та колективного Заходу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Oleg

8 травня 2022, 09:40

Ну вот и все, эта тварь Гайдай сдал и Попасную, так же сдаст Северодонецк, а следом и Лисичанск. Дом за домом, улицу за улицой, так все города они сдают. И в комментариях еще совести хватает заявлять, что ситуация контролевана, конролевано он только города сдает и все, брешит падло, тварь продажная, фашистам продался. Еще ни одного дня не было, что бы он что-то да не сдал. На его счетах уже сотни миллионов денег заработанных на сдаче городов.


Новини