Головна Новини Політика зовнішня політика Зеленський назвав ключову мету мирного саміту у Швейцарії
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський назвав ключову мету мирного саміту у Швейцарії

Український президент заявив, що саміт стане першим кроком до завершення війни

15 червня 2024, 20:14
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський заявив, що саміт миру у Швейцарії може бути першим кроком для справедливого закінчення війни.

Зеленський назвав ключову мету мирного саміту у Швейцарії

У Швейцарії розпочався саміт миру. Фото з відкритих джерел

Під час відкриття мирного саміту Володимир Зеленський сказав, що на конференції обговорюватимуть ядерну безпеку, розблокування судноплавства та повернення полонених та депортованих дітей. Наприкінці будуть узгоджені домовленості, висловив сподівання очільник України.

При цьому Володимир Зеленський заявив, що на другому саміті миру планується "зафіксувати кінець війни". За його словами, світова більшість має пред'явити Росії план закінчення війни.

Водночас президент України не уточнив, чи запросять РФ на другий саміт.  

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що 57% громадян Росії допускають можливість початку нової світової війни. Як показало опитування дослідницької групи Russian Field, головним противником РФ в потенційному глобальному конфлікті 71% росіян назвав США. До списку противників також потрапили Велика Британія (40%), Франція (39%), Німеччина, Польща та країни Балтії. Україну як противника бачать лише 12% росіян. Основними союзниками Росії у світовій війні опитані назвали Китай (58%), Білорусь (48%), Іран (21%) та КНДР (20%).

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що посилення мобілізації та проблеми з енергопостачанням створюють все більше напруження в українському суспільстві, яке влада не може далі ігнорувати, переконаний політолог Ігор Рейтерович. За його словами, негативне ставлення до мобілізації можна виправити шляхом зміни механізмів її проведення. Говорячи про проблеми в енергетичному секторі, політолог заявив, що чинний уряд повинен піти у відставку, позаяк повністю бездіє. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини