Головна Новини Політика зовнішня політика Зеленський назвав несправедливим рішення Білорусі передати бойовиків ПВК «Вагнера» Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський назвав несправедливим рішення Білорусі передати бойовиків ПВК «Вагнера» Росії

Володимир Зеленський емоційно відреагував на передачу бойовиків ПВК «Вагнера» Росії

15 серпня 2020, 10:23 comments1135
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський заявив, що для нього залишається незрозумілим рішення Білорусі про передачу затриманих під Мінськом бойовиків ПВК "Вагнера" Росії. Про це глава держави написав на своїй сторінці в Facebook вранці 15 серпня.

Зеленський назвав несправедливим рішення Білорусі передати бойовиків ПВК «Вагнера» Росії

"На мій погляд, це дивно, некоректно і точно неприйнятно в дружніх міждержавних відносинах", — написав Зеленський.

Президент також заявив, що Україна не має відношення до втручання у внутрішні процеси в Білорусі. Його обурило те, що людей, які нібито намагалися втручатися у внутрішні справи як Білорусі, так і України, публічно передали третій стороні.

Володимир Зеленський нагадав, що Офіс Генерального прокурора України звертався в Генеральну прокуратуру Білорусі про видачу затриманих Україні. Всім цим особам, серед яких 9 українських громадян, було обгрунтовано повідомлено про підозру в участі в терористичній організації (ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України). Білоруська сторона досі не відповіла на це звернення.

"Вважаємо таке рішення несправедливим, таким, що не відповідає духу відносин між Україною і Білоруссю, заснованих на принципах поваги та взаємної допомоги", — написав президент.

Зеленський також заявив, що наслідки такого рішення можуть бути трагічними, бо бойовики зможуть продовжувати свою незаконну діяльність.

Раніше "Коментарі" писали, що в Офісі президента України у відповідь на рішення білоруської влади заявили, що сприйняли його з жалем, в нашій країні очікували більш коректного і зваженого рішення.

У Міністерстві закордонних справ України в свою чергу заявили, що стурбовані заявами керівництва Білорусі щодо участі українців у протестах на тлі президентських виборів в їх країні. Також в МЗС акцентують увагу на тому, що "вагнерівці" повинні понести справедливе покарання, а передача їх РФ, навряд чи буде цьому сприяти.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини