Головна Новини Політика зовнішня політика У Зеленського відреагували на передачу 32 затриманих бойовиків ПВК «Вагнера» Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

У Зеленського відреагували на передачу 32 затриманих бойовиків ПВК «Вагнера» Росії

Україна стурбована рішенням Білорусі видати Росії затриманих бойовиків

14 серпня 2020, 23:45 comments1116
Поділіться публікацією:

Уряд Білорусі передав Росії 32 бойовиків ПВК "Вагнера", яких затримали два тижні тому під Мінськом. Про це повідомили в Генеральній прокуратурі РФ.

У Зеленського відреагували на передачу 32 затриманих бойовиків ПВК «Вагнера» Росії

Ще один бойовик залишився на території Білорусі. Таке рішення аргументували тим, що у нього є білоруський паспорт.

В Офісі президента України у відповідь на таке рішення білоруської влади заявили, що сприйняли його з жалем. Так, пресслужба президента України Володимира Зеленського повідомила, що в нашій країні очікували більш коректного і зваженого рішення.

У Міністерстві закордонних справ України заявили, що стурбовані заявами керівництва Білорусі щодо участі українців у протестах на тлі президентських виборів в їх країні. Також в МЗС акцентують увагу на тому, що "вагнерівці" повинні понести справедливе покарання, а передача їх РФ, навряд чи буде цьому сприяти.

Заступник генерального прокурора Гюндуз Мамедов у коментарі для "Української правди" повідомив, що Офіс генпрокурора зібрав достатньо доказів участі бойовиків ПВК "Вагнера" в збройному конфлікті на Донбасі. У зв'язку з цим планують залучати їх до кримінальної відповідальності на національному рівні, використовуючи механізм заочного правосуддя.

Нагадаємо, в Білорусі затримали 33 найманців російської приватної військової компанії "Вагнера". Затриманих підозрювали в підготовці терактів і провокацій напередодні президентських виборів в Білорусі 9 серпня. Офіс генерального прокурора України запросив Генпрокуратуру Білорусі видати 28 найманців, з яких дев'ять — українські громадяни, для розслідування їхньої участі у збройному конфлікті на Донбасі



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини