Головна Новини Політика зовнішня політика Зеленський, Меркель і Макрон проведуть переговори без Путіна
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський, Меркель і Макрон проведуть переговори без Путіна

Розмова очікується вже на цьому тижні

5 квітня 2021, 11:10
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський може провести переговори по врегулюванню ситуації на Донбасі з канцлером Німеччини Ангелою Меркель і президентом Франції Еммануелем Макроном без участі очілтника Кремля Володимира Путіна. Про це повідомляє видання "Дзеркало тижня" з посиланням на власне джерело.

Зеленський, Меркель і Макрон проведуть переговори без Путіна

Нормандська четвiрка

Повідомляється, що дипломатичний діалог між лідерами України, Франції та Німеччини має відбутися вже цього тижня. Голови держав обговорять питання мирного врегулювання війни на Донбасі і координацію позицій учасників переговорів.

Така розмова мала відбутися відразу після того, як Меркель і Макрон поговорили б із президентом Росії Володимиром Путіним. Однак вона не відбулася через технічні причини, оскільки сторони не змогли узгодити час.

Інше джерело повідомило, що про дату і час розмови Зеленського з європейськими партнерами інформації поки немає, проте зазначило, що діалог і справді планувався ще кілька тижнів тому через загострення ситуації на Донбасі з боку Росії.

Довідка: з квітня 2014 року в окремих районах Донецької та Луганської областей України триває російська збройна агресія, в якій беруть участь незаконні збройні формування і регулярні війська РФ. За час конфлікту загинуло понад 14 тисяч українських громадян.

Сама Росія свою участь у конфлікті заперечує, називаючи себе посередником у переговорах, попри численні докази її прямого військового вторгнення в Україну. Війні на Донбасі передувала анексія Криму Росією в березні 2014 року.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, чому Зеленський поїхав до Катара.

Читайте також про зустріч Зеленського й   Байдена.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини