Головна Новини Політика зовнішня політика Зеленський має засудити бомбардування НАТО: у Сербії поставили вимогу Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський має засудити бомбардування НАТО: у Сербії поставили вимогу Україні

Президент Сербії назвав умову, за якої засудить дії Кремля

23 лютого 2022, 17:00
Поділіться публікацією:

Очільник республіки Сербія Александар Вучич зазначив, що засуджуватиме визнання РФ ОРДЛО, якщо глава української влади Володимир Зеленський, виступаючи  в ефірі телебачення, засудить бомбардування Сербії  силами НАТО  в 1999 році. Про  це інформує    Euractiv.

Зеленський має засудити бомбардування НАТО: у Сербії поставили вимогу Україні

Александар Вучич (фото з відкритих джерел)

Заява сербського президента була озвучена, як відповідь на слова українського посла Олександра Олександровича, який наголосив, що українська держава та її народ мали надію, що влада Сербії засуджуватиме дії Москви.

За словами Александара Вучича, його країна – невелика  і не має наміру  відмовитися  від можливостей продовжити дружні відносини з деякими державами. І серби зовсім не вирішують долю української держави.

"Однак, якщо це так, я пропоную пану Олександровичу зателефонувати президентові своєї країни пану Зеленському і попросити його вже сьогодні ввечері на телебаченні засудити жахливу та трагічну агресію проти Сербії з боку США, Великої Британії, Німеччини та інших країн. Як тільки він це зробить, я з радістю прийму його запрошення та відповім на його прохання", — продовжив сербський очільник.

Вучич  ще раз зазначив, що сербська країна дотримується нейтральної позиції у військових питаннях, але її політика — ні, і він не відмовлятиметься від традиційних дружніх стосунків.

Як він зазначив, народ Сербії завжди підтримував цілісність нашої країни, і щодо цього не може бути ніяких змін.

Президент  Сербії резюмував, що  на цю країну вже чинять тиск, аби добитись мети щодо введення  санкцій стосовно РФ у зв'язку з кризою. Ще він додав, що він вичікує на посилення  такого тиску.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що хто у світі підтримав визнання "ЛДНР".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.euractiv.com/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини