Головна Новини Політика зовнішня політика Зеленський розповів, чому МВФ досі не дав Україні транш
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський розповів, чому МВФ досі не дав Україні транш

Зеленський повідомив, коли очікує черговий транш МВФ

22 лютого 2021, 13:01 comments1699
Поділіться публікацією:

Міжнародний валютний фонд не надавав Україні транш кредиту на 700 млн доларів. Причина – у зобов’язаннях української влади ухвалити певні закони. Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час Всеукраїнського форуму "Україна 30. Інфраструктура".

Зеленський розповів, чому МВФ досі не дав Україні транш

Фото з відкритих джерел

За словами Зеленського, у програмі з МВФ передбачалося три транші, два з них – по 700 млн доларів. Як розповів гарант, МВФ мали надати дату, коли буде виділений другий транш в обсязі 700 млн доларів. Однак програма була не виконана через низку проблем із прийняттям законодавчих ініціатив. Зокрема, йдеться про закон про Вищу раду правосуддя та законопроект про НАБУ.

"Є ще декілька економічних законів, які повинні ми зробити. Така домовленість", — сказав Зеленський.

При цьому президент упевнений, що до кінця 2021 року транш МВФ в України буде. Крім того, Зеленський каже, що на випадок труднощів є "план Б".

Нагадаємо, місія Міжнародного валютного фонду (МВФ) завершила роботу в Україні. Прогресу немає, траншів поки теж не буде. У МВФ звертають увагу на те, що Україні не вистачає прогресу для того, щоб фонд міг завершити перший перегляд програми. Обговорення головним чином стосувалися управління НБУ, поліпшення законодавства і регулятивної підстави банківського нагляду і фінансового оздоровлення.

Про що говорить ця ситуація? Як вона розвиватиметься далі? Люди, які розуміються в економіці, здебільшого несхвально дивляться на те, що сталося. Кореспонденти "Коментарів" поспілкувалися з експертами, аби розібратися — що ж чекає на українців у найближчому майбутньому



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ирина

22 лютого 2021, 16:33

Спасибо , уже хватило новых законов https://kosatka.media/uk/category/blog/news/otmena-lgot-na-elektroenergiyu-kak-poluchit-subsidiyu-i-chto-delayut-goroda-v-30-km-zonah-aes


Новини