Головна Новини Політика зовнішня політика Зеленський і Путін поспілкувалися вперше за п'ять місяців
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський і Путін поспілкувалися вперше за п'ять місяців

Президенти обговорили умови перемир'я

26 липня 2020, 19:09 comments4111
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський здійснив телефонний дзвінок президенту Російської Федерації Володимиру Путіну. Про це повідомляє "твіттер" Офісу президента.

Зеленський і Путін поспілкувалися вперше за п'ять місяців

Під час розмови політики обговорили виконання домовленостей, про які домовлялися в Нормандському форматі в Парижі дев'ятого грудня 2019 року. Президент України підняв питання безпеки на Донбасі, і лідери країн зійшлися на думці що припинення вогню — це перший крок для мирного врегулювання конфлікту.

Володимир Зеленський звернув увагу на обов'язкове звільнення всіх українців, які перебувають у в'язницях Росії. Також президенти обговорили Закон про особливий статус Донбасу і прийшли до висновку, що на даний момент дуже важливо дотримуватися всі домовленості.

Як раніше повідомляли "Коментарі", на Донбас почали прибувати миротворці ООН. У зв'язку з набранням чинності режиму повного припинення вогню на лінії розмежування Донбасу з завтрашнього дня, сюди почали прибувати українські миротворці ООН, а також представники західної преси. Про це передає штаб ООС на своїй сторінці в Facebook.

Згідно з повідомленням, такий крок дозволить не відволікати бойових офіцерів від дотримання штатних завдань з оборони, а також в рази знизить ймовірність провокацій з боку бойовиків.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини