Головна Новини Політика зовнішня політика Запускають усе підряд у надії, що щось пролетить: як ворог змінює тактику атак
commentss НОВИНИ Всі новини

Запускають усе підряд у надії, що щось пролетить: як ворог змінює тактику атак

«Коментарі» поцікавилися у військових експертів, як змінюється характер ракетних атак російських військ по Україні.

28 січня 2023, 15:08
Поділіться публікацією:

Росія продовжує масовані ракетні атаки по Україні. Під час останньої, 26 січня, ворог вдарив двома гіперзвуковими ракетами "Кинджал", завдавши шкоди об'єктам інфраструктури у Києві та Запоріжжі. "Коментарі" поцікавилися у військових експертів, як змінюється характер ракетних атак російських військ. 

Запускають усе підряд у надії, що щось пролетить: як ворог змінює тактику атак

Фото: pixabay.com


За словами Костянтина Машовця, окупанти намагаються вчитися на результатах своїх попередніх ударів.


"Вони роблять певні дії, спрямовані на більш ефективне використання обмеженого обсягу засобів, — розповідає воєнний експерт. — Ми спостерігаємо зменшення загальної кількості, у порівнянні з попередніми ударами, але вони використовують більш варіативно, ніж це було раніше. Супроводжують спробами подолати систему ППО, протидіяти нашим засобам перехоплення".


Його колега Ігор Козій звертає увагу на те, що ворог почав застосовувати тактику, спрямовану на прорив нашої протиповітряної оборони. 

"На початку були просто масовані удари, — розповідає Козій, — потім масовані удари, розраховані на те, щоб точно влучити в цілі. Тобто вже було цілеспрямовано налаштування тих чи тих ракет на визначені цілі. Потім, розуміючи, що ППО працює, почали застосовувати змішану тактику масованого застосування ракет, під час чого застосовувалися дрони з метою прориву протиповітряної оборони. Зараз, коли і ця тактика не спрацьовує, вони вимушені більше уваги приділяти балістичним ракетам. Останні залишаються поза можливостями збиття, решта все збивається".


За його словами, сьогодні росія масовано застосувує все, з надією, що можливо щось пролетить. Ми, як правило, збиваємо все, але балістичні ракети поки що лишаються поза нашими можливостями, констатує Козій.


В той же час обговорення того, на скільки ще масованих атак по Україні вистачить російських ракет, на думку Машовця, позбавлене сенсу.


"Оцінки запасів ракет носять достатньо дискусійний, спірний характер, — каже він. — Я б не брався точно визначати загальну кількість того, що у них залишилося, бо інформація про ці речі обмежена. Це скоріше здогади, ніж реальні практичні оцінки. Робити прогнози про два чи три удари, п‘ять-шість — це недоцільно". 




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини