Головна Новини Політика зовнішня політика Західні війська в Україні: як Зеленський відреагував на гучну заяву Макрона
commentss НОВИНИ Всі новини

Західні війська в Україні: як Зеленський відреагував на гучну заяву Макрона

Заяву лідера Франції український президент назвав "позитивним знаком"

27 лютого 2024, 22:57
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський відреагував на слова президента Франції Емманюеля Макрона, який нещодавно допустив можливість відправлення в Україну військовослужбовців західних країн.

Західні війська в Україні: як Зеленський відреагував на гучну заяву Макрона

Макрон і Зеленський неодноразово зустрічалися. Фото з відкритих джерел

Як передає видання Agence France-Presse, коментуючи заяву Макрона, Зеленський сказав, що "не можна виключати", що західні війська будуть направленні в Україну. Слова французького президента очільник України назвав "позитивним знаком".

Як відомо, міністр оборони Франції Себастьєн Лекорню уточнив, що не йдеться про відправлення військ для участі у війні проти російської армії.

Раніше портал "Коментарі" писав, що під час зборів європейських лідерів у Парижі з метою посилити підтримку України президент Франції Еммануель Макрон зробив гучну заяву, яка стала надбанням громадськості. А саме – не виключив відправки до нашої країни західних військ. Хоч і визнав, що серед членів НАТО консенсусу тут немає. Прем'єр Словаччини Роберт Фіцо підтвердив, що таку можливість обговорювали. Але підкреслив, що Словаччина не надсилатиме своїх військових в Україну. Не готові це робити і Чехія, аналогічну позицію зайняли Польща та Швеція.

Крім того, портал "Коментарі" повідомляв, що за інформацією британської розвідки, підтверджені втрати Росії складають понад 2,7 тис. танків та 5 тис. БМП і БТР, а також на полі бою вбито і поранено близько 350 тис. російських військовослужбовців. Разом з тим, мобілізація живої сили, виробництво та ремонт військової техніки дозволяють російським окупантам своєчасно компенсувати понесені в боях втрати.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.afp.com/en
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини