Головна Новини Політика зовнішня політика Захід був "лише завадою": Ердоган засудив дії США та європейських держав щодо України
commentss НОВИНИ Всі новини

Захід був "лише завадою": Ердоган засудив дії США та європейських держав щодо України

Ердоган каже, що Байден і Захід не допомогли вирішити українську кризу

4 лютого 2022, 15:57
Поділіться публікацією:

Президент Тайіп Ердоган заявив, що Сполучені Штати та інші західні країни нічого не зробили для вирішення російсько-української кризи і були лише перешкодою, цитують  телекомпанія НТВ і турецькі ЗМІ. Про це повідомляє Reuters.

Захід був "лише завадою": Ердоган засудив дії США та європейських держав щодо України

Президент Туреччини Тайіп Ердоган зустрівся з Президентом України Володимиром Зеленським у Києві - Reuters

Ердоган, який прагне підвищити свої повноваження як потенційного посередника, сказав, що жоден європейський лідер не був здатний вирішити протистояння, а президент США Джо Байден ще не зробив жодного позитивного внеску.

Президент, який має тісні зв'язки як з Києвом, так і з Москвою, сказав, що "дуже цінує" запланований візит президента Росії Володимира Путіна до Туреччини.

Його коментарі прозвучали після того, як він зустрівся з українським колегою Володимиром Зеленським у четвер, 3 лютого, у Києві та повторив пропозицію Туреччини стати посередником у кризі з Москвою, яку Зеленський вітав. Він також запропонував провести зустріч лідерів України та Росії. 

"Я повинен сказати це дуже чітко: якщо ви звернете увагу, Захід, на жаль, нічого не вніс у вирішення цього питання. Я можу сказати, що вони були буквально лише завадою. У Європі зараз стоїть серйозне питання щодо лідерів, які можуть вирішити це питання. А коли ми подивимося на Сполучені Штати, Байден ще не продемонстрував позитивного підходу до цього питання", – сказав Ердоган журналістам. 

Туреччина, яка має спільний морський кордон з Україною та Росією в Чорному морі, заявила, що будь-який військовий конфлікт був би неприйнятним, і попередила Москву, що вторгнення було б нерозумним.

Ердоган заявив, що Туреччина зробить усе необхідне як член НАТО у разі російського вторгнення, але виступає проти санкцій проти Росії.

Налагоджуючи співпрацю з Росією в галузі оборони та енергетики, Туреччина виступає проти її політики в Сирії та Лівії, а також проти анексії Кримського півострова в 2014 році. Вона також продала Україні сучасні безпілотники.

Деякі західні країни звинувачують Туреччину у відході від НАТО через співпрацю з Росією, що призвело до санкцій США проти Анкари в 2020 році. Туреччина відкинула це і заявила, що може налагодити позитивні відносини з усіма країнами.

Як повідомляли раніше "Коментарі", президенти України та Туреччини скріпили своїми підписами не лише договір про зону вільної торгівлі. Посадовці  двох країн  3 лютого підписали ще  кілька двосторонніх документів. Вони регулюватимуть співпрацю в сферах  високих технологій, податкової  та молодіжної політики.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини