Головна Новини Політика зовнішня політика Захід анонсує нові санкції: що говорять політики
commentss НОВИНИ Всі новини

Захід анонсує нові санкції: що говорять політики

Українські політики переконані, що західні країни нададуть Україні допомогу та введуть нові санкції

24 березня 2022, 15:23
Поділіться публікацією:

За словами радника президента США Джейка Саллівана, Сполучені Штати та інші західні країни планують оголосити нові санкції проти агресора, написав народний депутат Михайло Радуцький.

Захід анонсує нові санкції: що говорять політики

Фото ілюстративне / Pixabay

Однак наразі, за словами президента Володимира Зеленського, військова допомога від партнерів все ще обмежена. Досі не передано винищувачі, протиракетну зброю, танки, протикорабельні засоби.

На економічному фронті концерн Renault все таки заявив про те, що призупинить роботу заводу в росії та продасть свою долю в АвтоВАЗ. Швейцарська Nestle заявила, що обмежує роботу в росії та вестиме діяльність за принципом "базового права на їжу". Є надії, що компанія повністю покине ринок росії.

"У кремлі намагаються чинити опір світові, але це – агонія. З цього ряду останніх конвульсій рішення путіна продавати газ за рублі. Чергова авантюра, яка призведе лише до активізації пошуків альтернативних джерел енергопостачання в ЄС. Тож нехай у москві наближають свій кінець. Кремлівський Карфаген буде зруйнований", — зазначив депутат.

Екс-міністр закордонних справ Павло Клімкін висловився щодо самітів в Європі, які тривають 24 березня. На його думку, західні країни вже не бояться агресора та будуть надавати Україні нову підтримку.

"Сьогодні Захід зібрався на три саміти: НАТО, Євросоюзу та Великої Сімки у Брюсселі. Ці саміти — це теж вияв нашої підтримки. Від них будуть нові санкції і нова зброя, але головний сигнал: Захід більше не боїться Путіна. Вони зрозуміли: відсидітися не вдасться, а Росія це як мавпа з гранатою, що завжди загрожуватиме цивілізації. Захід не вірив в загрозу застосування ядерної зброї, не вірив у можливий напад на Польщу, країни Балтії. Тепер повірив. Запам’ятайте сьогоднішній день — з нього почнеться нова стратегія Заходу щодо Росії. Її умовна назва — закрити бензоколонку під назвою Росія, а значить радикально зменшити імпорт російських нафти і газу. Причому не за роки, а за місяці. Світ від цього стане чистішим — і морально, і екологічно. Не всі на Заході у захваті від цього, але тепер ніхто нікуди не дінеться, відлік пішов", — зазначив політик.

За останню добу проти росії виступили ще кілька компаній. Великі нафтопереробні заводи Японії Eneos та Idemitsu не будуть продовжувати контакти з агресором. Про вихід з ринка росії задумався китайський автовиробник Geely, керівництво оцінює "перспективи та репутаційні ризики продовження діяльності на російському ринку". Французький виставковий холдинг Comexposium відмовив російським компаніям щодо участі у виставці харчової промисловості та АПК SIAL China. Третя за величиною енергетична компанія Німеччини EnBW планує скоротити російський імпорт енергоресурсів.

Пекінськая група, якій належать Volvo та Lotus, вже зупинили діяльність свого заводу в Білорусі, який експортував продукцію в рф. А Великобританія запровадила персональні санкції проти голови "Сбербанка" Германа Грефа, засновника "Тинькофф банка" Олега Тинькова,  Газпромбанка, Россельхозбанка, Альфа-банка, РЖД, Алроса, РусГидро, РВК, "Совкомфлота".

За попередніми підрахунками, проти росії запроваджено вже близько 4400 санкцій. Як повідомив нардеп Ярослав Железняк, річна інфляція в росії сягнула позначки в 14,5%.

Як повідомляв портал, щоб врятувати економіку українська влада має ухвалити важливі рішення.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини