Головна Новини Політика зовнішня політика Захарова назвала владу ЄС «баранами-провокаторами»
commentss НОВИНИ Всі новини

Захарова назвала владу ЄС «баранами-провокаторами»

Росія звинуватила США у газовій кризі в Європі

6 вересня 2022, 18:03
Поділіться публікацією:

Під час кулуарного спілкування із журналістами на Східному економічному форумі у Владивостоці речниця МЗС Марія Захарова заявила виданню Reuters, що Сполучені Штати давно прагнули розірвати енергетичні зв’язки між Росією та великими європейськими державами, такими як Німеччина, хоча Москва була надійним постачальником енергії ще з радянських часів.

Захарова назвала владу ЄС «баранами-провокаторами»

Речниця МЗС Марія Захарова. Фото з відкритих джерел

"Домінування Вашингтону взяло гору. До влади в Євросоюзі прийшли політичні сили, які грають роль "баранів-провокаторів. Це абсолютне самогубство, але, здається, їм доведеться через це пройти", — сказала Захарова.

На запитання ж про те, що має статися, щоб "Північний потік-1" знову почав прокачувати блакитне паливо, речниця МЗС Марія Захарова сказала: "Слухайте, ви задаєте мені запитання, на які навіть діти знають відповідь: ті, хто це почав, повинні це закінчити".

Зазначимо, що Європа зіткнулася з найгіршою кризою постачання газу за всю історію: ціни на енергоносії стрімко зростають. Сполучені Штати та Європейський Союз звинуватили Росію в енергетичному шантажі після того, як Москва скоротила постачання газу європейським клієнтам. У своє виправдання Росія заявила про технічні проблеми з компресорною станцією, які завадили усунути санкції.

У Кремлі кажуть, що Захід спровокував енергетичну кризу, запровадивши найсуворіші санкції в сучасній історії, і президент Володимир Путін вважає цей крок схожим на оголошення економічної війни.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що постачання російського газу трубопроводом "Північний потік" не почнеться, доки не буде знято західні санкції.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини