Головна Новини Політика зовнішня політика З'явилась реакція України щодо нападу Ізраїлю на Ліван
commentss НОВИНИ Всі новини

З'явилась реакція України щодо нападу Ізраїлю на Ліван

В МЗС України закликали проявити стриманість, щоб конфлікт між Ізраїлем та "Хезболлою" не переріс у регіональну війни.

сьогодні, 13:47
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

В ніч на 1 жовтня Ізраїль оголосив про початок "обмежених і цілеспрямованих" наземних операцій проти об'єктів терористичної "Хезболли" на півдні Лівану. На військовий напад Ізраїлю на Ліван відреагували в МЗС України, де заявили, що з тривогою стежать за розвитком ситуації.

З'явилась реакція України щодо нападу Ізраїлю на Ліван

Реакція України на військові дії Ізраїлю. Фото з відкритих джерел

Міністерство закордонних справ України відреагувало на початок військових дій Ізраїлю в Лівані.

"В Україні з тривогою стежать за розвитком подій у Ліванській Республіці, зокрема у контексті рішення Держави Ізраїль розпочати обмежену сухопутну операцію на території Лівану. Рішуче засуджуючи ракетні обстріли території Ізраїлю з боку угруповання "Хезболла"", — повідомляють в МЗС.

Українське відомство закликало сторони до "стриманості", щоб запобігти ситуації, коли протистояння може перерости в "масштабну регіональну війну".

"Особливе занепокоєння викликає зростання у Лівані кількості біженців та внутрішньо переміщених осіб, які були змушені останніми днями залишити свої домівки у зв’язку з триваючим військовим конфліктом. Критично важливим є уникнення жертв серед цивільного населення та недопущення порушень норм міжнародного гуманітарного права", — зазначили в МЗС України.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що очільник Пентагону Ллойд Остін відреагував на початок військової операції Ізраїлю на території Лівану. За його словами, США підтримує дії Ізраїлю, які спрямовані на перешкоджанні спробам "Хезболли" здійснити атаки по Ізраїлю.

Також "Коментарі" писали про те, як Іран прокоментував на напад Ізраїлю на Ліван.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини