Головна Новини Політика зовнішня політика З’явилась реакція України на результати виборів у Венесуелі
commentss НОВИНИ Всі новини

З’явилась реакція України на результати виборів у Венесуелі

Україна наголошує на прозорому підрахунку голосів результатів виборів у Венесуелі та закликає не застосовувати силу проти цивільних.

31 липня 2024, 11:05
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Міністерство закордонних справ України закликало владу Венесуели утриматись від застосування сили проти мирних демонстрантів. Також МЗС України наголосило на необхідності поважати волю громадян Венесуели.

З’явилась реакція України на результати виборів у Венесуелі

Диктатор Венесуели Ніколас Мадуро. Фото з відкритих джерел

Речник МЗС Георгій Тихий опублікував заяву у соціальній мережі X, де висловив позицію України щодо виборів у Венесуелі.

"Вільні та чесні вибори означають, що кожен голос підраховується прозоро, а результати точно відображають волю народу. Венесуельці заслуговують не менше. Народ Венесуели заслуговує на те, щоб його волю поважали", — написав Тихий.

Представник МЗС також наголосив, що в Україні були випадки, коли влада не поважала вибір народу. Тому Тихий закликав не застосовувати сили проти цивільних, які протестують.

"Протягом останніх двох десятиліть український народ стикався з ситуаціями, коли влада не поважала його мирний вибір. Ми закликаємо владу Венесуели утриматися від застосування сили проти мирних демонстрантів", — пише Тихий.

Нагадаємо, що у Венесуелі відбулись вибори, де за підрахунками 80% голосів оголосили переможцем Ніколаса Мадуро. За словами підконтрольного владі керівника виборчої комісії, венесуельський диктатор отримав 51% голосів, а його опонент Едмундо Гонсалес — 44%. Ці результати викликали критику в опозиції, яка вимагає показати детальні підрахунки голосів виборців.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Венесуелі почались масштабні протести через оголошені результати виборів.

Також "Коментарі" писали про реакцію світових лідерів на оголошення про перемогу на виборах у Венесуелі Ніколаса Мадуро.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини