Головна Новини Політика зовнішня політика З Афганістану: в Києві приземлився літак з евакуйованими
commentss НОВИНИ Всі новини

З Афганістану: в Києві приземлився літак з евакуйованими

В Офісі президента уточнили, що повернулися 12 українських військових

22 серпня 2021, 09:53
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що в Києві приземлився літак з евакуйованими з Афганістану. На борту перебував 31 українець. Про це повідомив президент на своїй сторінці в Twitter.

З Афганістану: в Києві приземлився літак з евакуйованими

Серед евакуйованих були не українці. Фото: twitter Зеленського

"Україна продовжує повертати своїх громадян з Афганістану, де загострилася безпекова ситуація. Вранці до Києва з Кабула прибув наш військовий літак, яким евакуйовано 83 особи, зокрема 31 українець", — повідомив Зеленський.

В Офісі президента уточнили, що повернулися 12 українських військових. Також серед евакуйованих  були іноземні журналісти та громадські діячі, які попросили про допомогу.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба зазначив, що евакуювали журналістів Wall Street Journal і "Радіо Свобода".

"Прямо зараз ми продовжуємо працювати над наступним рейсом з Кабула", — сказав він.

Вчора, 21 серпня, "Коментарі" повідомляли, що військово-транспортний літак Повітряних сил ЗСУ вилетів з Афганістану. Раніше Україна вже евакуювала людей з Афганістану. Серед були громадяни таких країн, як Білорусь, Нідерланди, Хорватія, Афганістан і Таджикистан. Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба 16 серпня заявляв, що в Афганістані є ще один український літак для евакуації.

Відомо, що в президентському палаці таліби обговорять передачу влади їх представникам. Також нагадаємо, що президент Афганістану Ашраф Гані покинув країну і вилетів у Таджикистан, перед цим подавши у відставку. Читайте також матеріал "Коментарів" про події в Афганістані: чи допоможе ЄС у боротьбі проти "Талібану".

Раніше в матеріалі "Коментарів" зазначалось, що Європейський Союз не повинен дозволити Росії і Китаю контролювати ситуацію в Афганістані. Про це на позаплановому засіданні комітетів Європарламенту із закордонних справ і з питань розвитку заявив Верховний представник ЄС із зовнішньої політики і безпеки Жозеп Боррель.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини