Головна Новини Політика зовнішня політика Яку допомогу і коли Ізраїль готовий надати Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Яку допомогу і коли Ізраїль готовий надати Україні

Ізраїль разом з Україною працюють над системою безпеки й не в останню чергу - захисту від дронів

17 березня 2023, 22:31
Поділіться публікацією:

Що робить Ізраїль для допомоги Україні, чи готовий він надати Києву оборонну зброю розповів "Голосу Америки" посол Ізраїлю в Україні Міхаель Бродський, пишуть "Коментарі".

Яку допомогу і коли Ізраїль готовий надати Україні

Бродський: Коли в Україні запрацює ізраїльський "залізний купол"

Обстріли України російськими ракетами не припиняються і для України життєво важливо отримати ізраїльську систему завчасного попередження про обстріли.

"Річ у тім, що не можна просто взяти ізраїльську систему раннього попередження і поставити її в Україні, необхідна адаптація до українських умов, бо Україна є країною, яка в багато разів перевищує площу Ізраїлю. А крім того, вона стикається з іншими загрозами – це не ті ракети, з якими стикається Ізраїль", — каже Бродський.

За словами посла, зараз українські та ізраїльські спеціалісти над цим працюють. І це ще забере певний час, і це будуть місяці, а не тижні, поки ця система запрацює в Україні.

Цього тижня з’явилися повідомлення у ЗМІ, що Ізраїль дозволив двом своїм оборонним компаніям продати Україні системи протидії дронам. Тобто вперше після вторгнення Росії в Україну Ізраїль схвалив ліцензії на експорт зброї Україні. Цю ситуацію посол коментує досить обережно.

"Я знаю, що дійсно, було обговорення на чолі з прем’єр-міністром, наших оборонних контактів з Україною, але ці контакти краще за все тримати в таємниці. Я не думаю, що правильно обговорювати це в пресі та в публічному просторі, — каже Міхаель Бродський. — Єдине, що можу сказати, що нас дуже турбує співпраця між Росією та Іраном, нас дуже турбує використання іранської зброї, передусім дронів, проти цивільних цілей в Україні".

Посол каже, що в Ізраїлі дуже добре розуміємо, що сьогодні ці дрони використовуються проти України, а завтра вони можуть використовуватися проти Ізраїлю. Тому вивчають досвід України у протидії цим дронам.

"Ми працюємо разом з представниками України на всіх можливих рівнях. У нас дуже добрі контакти і ми будемо продовжувати цю роботу", — резюмує посол Ізраїлю в Україні.

"Коментарі" також писали про те, що Міжнародний кримінальний суд (МКС) у Гаазі видав ордери на арешт російського диктатора Володимира Путіна та уповноваженого президента РФ з прав дитини Марії Львов-Бєлової. Ордери видано у рамках розслідування незаконної депортації дітей з території України.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, чого чекати Україні від Китаю, США і Ватикану.

Читайте також на сайті "Коментарі" — війна — це час, коли потрібно робити вибір. І кожен вибір був зафіксований.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини