Головна Новини Політика зовнішня політика Якою буде Україна, якщо продовжить політику "анти-Росії", — Погребинський
commentss НОВИНИ Всі новини

Якою буде Україна, якщо продовжить політику "анти-Росії", — Погребинський

За словами експерта, з націоналістичною позицією влади повністю можуть погоджуватися лише жителі заходу і частково центральних областей України

30 серпня 2021, 14:02
Поділіться публікацією:

Дотримуючись лінію формату "анти-Росія", Україна може зберегти свою суверенність, при цьому втративши частину територій. Такої думки дотримується директор Київського центру політичних досліджень і конфліктології Михайло Погребинський, повідомляє "112.юа".

Якою буде Україна, якщо продовжить політику "анти-Росії", — Погребинський

Експерт Михайло Погребинський. Фото із відкритих джерел

За словами Погребинського, антиросійських поглядів влади здатні постійно дотримуватися лише жителі частини України — тих територій, де так чи інакше згодні з політикою гомогенізації, тобто на заході та частково центру країни.

Схожі погляди висловлював і глава політради партії "Опозиційна платформа — За життя" Віктор Медведчук в статті "Якою може бути Україна? Якою бути Україні?". Тоді політик написав, що збереження нинішньої політичної команди неминуче доб'є державу. На думку Медведчука, для виведення країни з кризи потрібно забезпечити захист прав і свобод громадян, економічний прагматизм і повернення на російський ринок, а також соціальну справедливість.

Як підкреслює Михайло Погребинський, насправді і в західних та центральних регіонах України є значна кількість людей, які проти антиросійської політики.

"Я думаю, що в статті Медведчука це ключовий посил: що ви (нинішня влада, — ред.) фактично намагається вигнати частину населення, яке — просто як логіка показує — піде разом з територією. Те, як поводився Порошенко і як продовжує себе вести Зеленський, з неминучістю веде до розпаду України", — вказав Погребинський.

Для того, щоб вивести Україну з кризи, потрібно реалізувати ідеї федералізму, дотримуватися прав людини, професійний державний менеджмент і відмовитися від дикої і невигідною для більшості населення України звички шукати в усьому привід протистояти Росії, резюмував конфліктолог.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

иван

30 серпня 2021, 15:35

Это давно всем понятно. Нельзя навязывать менталитет западэнца остальным гражданам, ну и наоборот тоже. Украина многонациональное государство. У всех свои особенности и язык. Пора федерализоваться

Ігор

30 серпня 2021, 13:45

Протистояти треба корумпованій Системі та продажності "патріотів". А цим експертам, разом з Медвечуком, Порошенком, Козаком, Тягнибоком, Зе, Садовим, Кличком, Єрмаком, Рінатом, Чубаровим, Білецьким, та подібним мотлохом: "е-Квиток - Валіза - Вокзал - Липецьк". Для розвитку треба міняти Систему та її корупційні, "патріотичні" правила. В термін 6 місяців. Далі 4,5 року на розвитковий стрибок.


Новини