Головна Новини Політика зовнішня політика Якої широкої перемоги у війні сподівається Україна
commentss НОВИНИ Всі новини

Якої широкої перемоги у війні сподівається Україна

Світ має зафіксувати перемогу над Росією в широкому сенсі, аби тероризм і війни не поширилися далі

27 лютого 2023, 19:19
Поділіться публікацією:

Що таке широка перемога України пояснив в Телеефірі радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк, пишуть "Коментарі". Картина широкої перемоги України у нинішній війні з Росією не зовсім однакова у баченні України та Заходу.

Якої широкої перемоги у війні сподівається Україна

Про бачення Заходу і України перемоги над Росією

"Давайте відверто: у нас не можуть бути повністю ідентичні картинки на тому чи іншому етапі війни. Але вони будуть синхронізуватися в міру того, як ця війна розвивається. Просто ми швидше оцінюємо те, що відбувається, і швидше розуміємо, як це буде і чим це закінчиться, — каже Подоляк.

Пів року тому про Крим узагалі говорили: відкладімо вбік, ви навіть не можете атакувати військові цілі, що знаходяться там. Українська ж сторона наполягала: міжнародне право чітко говорить, що ми маємо право використовувати будь-які інструменти для звільнення своїх територій, знищувати все, що там розташоване ворогом.

"Сьогодні вже всі говорять і керівники США, і керівники європейських країн: будь ласка, можете атакувати, це ваша територія, — пояснює радник голови Офісу президента. — Це ж суттєва світоглядна зміна, але якийсь час це зайняло".

У питанні звільнення окупованих територій ми виходимо з розуміння наявних у нас ресурсів і ресурсів, які є в Росії. І завдяки розвідці, ми чітко розуміємо, що є у РФ і оцінюємо ресурс, який вони сьогодні накопичують.

"Навіть якщо Росія бажає використати сотні тисяч смертників, яких будуть відправляти сюди. Ми ж говоримо математично: щоб знищити їх, потрібна певна кількість високоточних далекобійних ракет. І тоді ми їх зможемо знищити, щойно вони підійдуть на відстань 150 км до лінії фронту" — каже Подоляк.

На думку високопосадовця, треба ще й зафіксувати важливі позиції, що практично всі керівники, включно з паном Шольцем, паном Макроном та іншими лідерами, чітко засвідчують:

- чітко фіксують природу цієї війни — це геноцидна війна Російської Федерації;

- вони чітко фіксують, що конфлікт може закінчитися тільки поразкою Росії;

- вони чітко фіксують, що Україна має отримати весь інструментарій для того, щоб локалізувати війну і закінчити її правильно;

- Росія має пройти через обов’язкову юридичну процедуру під назвою спеціальний трибунал на кшталт Нюрнберзького. Ця процедура вже відпрацьовується на рівні міністерств юстиції та міністерств закордонних справ різних країн Європи;

- є розуміння, що Росія не виглядає так, як вона говорить сама про себе;

- якщо Росія не програє в цій війні, тоді можна попрощатися зі світом, у якому є міжнародне право, де немає терористичних розгалужених мереж, де політичні вбивства — це поодинокі й дуже рідкісні явища, де немає втручання в політичні вибори.

"Потрібно тоді попрощатися з таким світом, його не буде. Будуть постійні конфлікти, провокації, вбивства, масові війни", — резюмує Михайло Подоляк.

Як писали "Коментарі" раніше, Росія прикладає надзусилля для примусу України до переговорів. Керівництво Росії зараз кинуло всі свої зовнішньополітичні сили на примус України до переговорів. Для цього країна-агресор використовує деяких залежних від неї політиків Заходу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини