Головна Новини Політика зовнішня політика Який міжнародний договір покинула Росія: наслідки рішення Кремля
commentss НОВИНИ Всі новини

Який міжнародний договір покинула Росія: наслідки рішення Кремля

РФ закриває свій авіапростір

19 травня 2021, 13:59
Поділіться публікацією:

Державна Дума Російської Федерації затвердила вихід країни із Договору про відкрите небо. Про це повідомляє Інтерфакс.

Який міжнародний договір покинула Росія: наслідки рішення Кремля

Угода про відкрите небо - фото з відкритих джерел

Відповідний закон Володимир Путін вніс у нижню палату парламенту 11 травня. Після Держдуми документ має розглянути ще й Рада Федерації.

У Кремлі звинуватили у цьому США, які покинули Договір про відкрите небо ще у листопаді 2020 року. У Вашингтоні наголошують, що це сталося  через невиконання Росією своїх зобов'язань у межах договору.

Натомість РФ вважає ці звинувачення "надуманим приводом" і такі дії США, на їхню думку, порушили баланс інтересів інших держав-учасниць.

Після підписання документу про вихід Росії з Договору про відкрите небо інші учасники не зможуть здійснювати обльоти її територій

Довідка: Договір з відкритого неба — багатостороння міжнародна угода, підписана 24 березня 1992 року в Гельсінкі представниками 23 держав-членів ОБСЄ, в тому числі й Україною. Договір встановлює режим відкритого неба, мета якого — забезпечити можливість його учасникам здійснювати обльоти територій один одного. 

Нагадаємо, у жовтні 2019 року адміністрація Трампа оголосила про бажання вийти з Договору про відкрите небо.

Додамо, що президент Сполучених Штатів Америки розраховує зустрітися з очільником РФ Володимиром Путіним вже у червні цього року. Не виключено, що лідери двох країн зможуть поспілкуватися під час весняного турне президента Америки країнами Європи.

Також сайт "Коментарі" розповідав, коли президент РФ Володимир Путін може піти з посади. Думку російського політтехнолога і публіциста Станіслава Бєлковського читайте в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини