Головна Новини Політика зовнішня політика Якими країнами незабаром може поповнитися ЄС
commentss НОВИНИ Всі новини

Якими країнами незабаром може поповнитися ЄС

Чотири країни незабаром можуть вступити в ряди Європейського Союзу

6 червня 2021, 13:00
Поділіться публікацією:

Глава Європарламенту Давид Сассолі виступив за розширення Європейського Союзу (ЄС) країнами Західних Балкан. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Якими країнами незабаром може поповнитися ЄС

Євросоюз - фото з відкритих джерел

За його словами, розширення може принести велику вигоду як регіону, так і Європі загалом. Зокрема, це стосується сфери економіки і безпеки.

Однак Сассолі запевнив, що поки немає конкретних термінів щодо включення цих країн до складу ЄС.

"Те, як швидко країни Західних Балкан стануть частиною ЄС, залежить від того, наскільки успішно будуть впроваджені реформи, необхідні для європейської інтеграції", — зазначив глава Європарламенту.

До Західних Балкан відносять Сербію і Чорногорію, з якими ЄС уже веде переговори про євроінтеграцію, а також Албанію і Північну Македонію. Вони офіційно вважаються кандидатами на вступ до ЄС.

Також до західнобалканського регіону відносять Боснію і Герцеговину, Косово. Ці країни розглядаються як потенційні кандидати на вступ до Євросоюзу.

Нагадаємо, що комітет Європарламенту з міжнародних справ створив п'ять рекомендацій із вибудовування довгострокової стратегії ЄС у відносинах з Росією. У рекомендаціях йдеться про протидію політиці російської влади, яку в документі називають агресивною, і підтримку громадянського суспільства в Росії. Деталі шукайте в нашому матеріалі.

Європейський Союз впевнений, що Росія почала поступове поглинання частини непідконтрольних Україні територій Донбасу. Детальніше про це читайте в нашому матеріалі.

Також незабаром ЄС планує інвестувати в організацію випуску африканських препаратів від коронавірусу 1 млрд євро.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини