Головна Новини Політика зовнішня політика Які справжні причини ховаються за загрозою нападу Росії на Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

Які справжні причини ховаються за загрозою нападу Росії на Україну

З початку листопада світові ЗМІ переповнені тривожними новинами про ситуацію на україно-російському кордоні

25 листопада 2021, 18:30
Поділіться публікацією:

Українська розвідка повідомляє про навчання бойовиків на окупованих територіях, головний розвідник прогнозує напад в кінці січня, американські урядовці попереджають і Україну, і Європейський Союз про зростання загрози "гарячої" війни. 

Які справжні причини ховаються за загрозою нападу Росії на Україну

Інформаційне поле США, України та Росії переповнене новинами про можливість війни - ілюстративне фото з мережі

Експерти для видання "Коментарі" проаналізували ситуацію та пояснили, що, на їхню думку, відбувається насправді. Які справжні причини заяв США, Росії та України.

Росія не зацікавлена у реальному збройному загостренні, бо це суперечить її і економічним, і політичним інтересам

Максим Ялі, політолог-міжнародник, стверджує, що шанси на повномасштабний наступ РФ мінімальні. Стають на заваді економічні та політичні чинники. Економічні причини полягають у наступному:

"По-перше, не завершено ще сертифікацію СП-2 і немає альтернативного маршруту постачання російського газу до ЄС.

По-друге, це призведе до введення нових санкцій, про які вже заявили і в США, і в ЄС, включаючи Францію як учасницю "Нормандського формату".

Політичні причини стосуються того, що напад обійдеться Росії надто дорого:

"Вторгнення не підтримує навіть більшість населення РФ, що призведе до зниження підтримки Путіна, особливо після "потоку трун" з України. А він буде набагато більшим, ніж у 2014-15, так як українська армія суттєво посилилася за цей час".

Мінські угоди цілком задовольняють Путіна, так як у них зафіксовано: Москва у конфлікті не агресор, а гарант виконання домовленостей. Крім того війна принесе з собою надто багато негативу:

"У разі повномасштабної війни навіть серед прихильників "російського світу" багато хто засудить це рішення і нарешті розплющить очі. Воно Путіну треба?"

Нагнітання з української сторони пов'язане, перш за все, з внутрішніми проблемами країни

Зеленський та його уряд мають наразі достатню кількість політичних проблем, щоб спробувати відвернути увагу свого електорату. Олена Броницька, політолог, фахівець з міжнародних питань, нагадує:

"Ті побажання, які президент намріяв у своїй передвиборчій кампанії, він не виконав. Це також стосується і підвищення тарифів, і складної ситуації з ковідом,  і не вирішеними великими обмеженнями по газу, вугіллю, електроенергії".

Також для всіх очевидні "зашквари" "Слуг Народу" через їхню непрофесійність, а також схиляння до посилення контролю на усіх рівнях:

"Сьогоднішня влада дуже загралася в авторитарною политику і вона навіть не знає, як з цього всього вийти".

Провал спецоперації з вагнерівцями додатково погіршує ситуацію:

"Історія з "Вагнергейтом" буде набирати обертів. Якщо буде дійсно ТСК — не така, як була, а така. де будуть присутні і незалежні журналісти, і незалежні політики-опозиціонери, то, звичайно, ми зможемо знайти отой шлях правди. Якщо те, що говорив пан Бурба, є насправді, то тут може бути навіть розгляд імпічмент президента".

Американська сторона зацікавлена у контролі української політичної еліти

Олена Броницька вважає, що розгойдування збройного протистояння на східному кордоні дозволяє тримати Україну в "ежовых рукавицах":

"Ми бачимо, що дуже багато новин не є найкращим для  президента Зеленського. Ті самі документи Пандори з офшорами і багато інших новин в бік української влади йде від Сполучених Штатів Америки. Можливо, у них є ціль вибороти якісь свої преференції: таким чином, Україна і Росія між собою б'ються, а вони будуть на коні".

У Зеленського були якісь сподівання стосовно припинення бойових дій в Донбасі: Байден і Путін могли домовитись про щось позитивне для України. Але, резюмує експерт:

"Я не бачу з того боку якоїсь допомоги, хоч вони про це дуже часто заявляють. Тому, думаю, що це гра: вони просто використовують Україну і таким чином хочуть тримати президента в "ежовых рукавицах", щоб він робив все те, що їм потрібно".

Останні новини про військові навчання незаконних збройних формувань в ОРДЛО можна прочитати у матеріалі видання "Коментарі" за посиланням.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини