Головна Новини Політика зовнішня політика Які реформи в Литві назвали ключовими для України
commentss НОВИНИ Всі новини

Які реформи в Литві назвали ключовими для України

Найбільше уваги українцям слід приділити боротьбі з корупцією, вважає прем'єрка Литви Інгріда Шимон

8 липня 2021, 14:08
Поділіться публікацією:

Україна розвивається і досягає нових вершин в різних галузях, щоб мати можливість незабаром стати учасницею Євросоюзу. На думку прем'єр-міністра Республіки Литва Інґріди Шимоніте, найбільшого реформування в Україні вимагають протистояння корупціонерам, а також забезпечення верховенства права, повідомляє "Слово і діло".

Які реформи в Литві назвали ключовими для України

Прем’єр-міністр Литви Інґріда Шимоніте про реформи в Україні. Фото із відкритих джерел

З такою заявою політик виступила 8 липня під час Четвертої конференції, присвяченій питанням реформ в Україні.

Шимоніте вважає, що за останні кілька років наша країна продемонструвала: ми можемо починати процес реформації, а також активно його покращувати. Однак деякі із нововведень все ще занадто "нестійкі", на її думку. Як приклад, литовська прем'єрка привела скасування обов'язковості декларування у 2020 році, що відбулося завдяки рішенню Конституційного суду.

За словами Інґріди Шимоніте, якщо українці не поліпшать систему протидії корупції або зупинять прогрес в цьому напрямку, це може негативно позначитися на інвестиціях з-за кордону. При чому не тільки на залученні нових, а й на утриманні вже існуючих.

Також до списку українських реформ, які підтримує литовська держава, політик внесла відкриття ринку землі, приєднання до європрограмі Green Deal і продовження інтеграції вітчизняного ринку газу з європейським.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, які важливі для України документи були підписані під час поїздки Володимира Зеленського та представників Кабміну в Литву. Подробиці — в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися про те, чого українські експерти в цілому очікують від закордонного візиту української влади до Вільнюса і до чого варто готуватися нашій країні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

иван

8 липня 2021, 15:00

Украина в евросоюзе? Морковка на удочке перед мордой осла.))


Новини