Головна Новини Політика зовнішня політика Які літаки, окрім F-16, розраховує отримати Україна: Кулеба розкрив деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

Які літаки, окрім F-16, розраховує отримати Україна: Кулеба розкрив деталі

Україна розраховує отримати французькі Rafale не менше, ніж американські F-16

31 серпня 2023, 14:50
Поділіться публікацією:

Україна не збирається обмежуватись лише на американських винищувачах F-16. Також наша країна зацікавлена отримати французькі Rafale. І відповідні переговори вже тривають. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю французькому "Le Monde" зробив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Які літаки, окрім F-16, розраховує отримати Україна: Кулеба розкрив деталі

Дмитро Кулеба. Фото з відкритих джерел

Міністр зазначив, що після довгоочікуваної згоди союзників передати винищувачі F-16 Україна зацікавлена отримати інші сучасні літаки. Йдеться про багатоцільові винищувачі французького виробництва Rafale.

"Ми працюємо з іншими країнами (Ред. — Окрім США), які виробляють літаки нового покоління", — розповів український дипломат.

Кулеба також акцентував на стратегічних та інвестиційних вигодах для Франції від постачання літаків Rafale Україні

Зазначимо, що Rafale – це багатоцільовий винищувач четвертого покоління, розроблений французькою компанією Dassault Aviation. Окрім Франції, літак знаходиться на озброєнні Єгипту, Індії, Катару та Греції.

Нагадаємо, низка європейських країн у рамках авіаційної коаліції погодилася провести навчання українських пілотів на винищувачах F-16. Також США підтвердили, що у жовтні пілоти ЗСУ розпочнуть тренування на літаках на базі Національної гвардії в штаті Арізона.

Крім того, після візиту президента України Володимира Зеленського до Європи стало відомо про домовленості щодо передачі F-16. Свою готовність надати літаки підтвердили Нідерланди, Данія та Норвегія. Йдеться про мінімум 61 літак.

Читайте також на порталі "Коментарі" — наші пілоти в Данії готові до льотної підготовки на F-16: Валерій Залужний зробив заяву.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини