Головна Новини Політика зовнішня політика Які європейські країни готові передати Україні танки
commentss НОВИНИ Всі новини

Які європейські країни готові передати Україні танки

Глава європейської дипломатії Жозеп Боррель заявив, що деякі європейські країни готові передати Україні танки і сподівається, що відповідне рішення буде ухвалено на сьогоднішньому засіданні у форматі "Рамштайн"

20 січня 2023, 15:47
Поділіться публікацією:

Західні союзники вважають, що війна з Росією перебуває у вирішальній фазі. Звичайно, щоб перевага була на боці України, і наша армія змогла наступати, потрібне важке озброєння. За майже три тижні партнери пообіцяли досить солідну військову допомогу Україні, у тому числі ту, на яку раніше існувало неофіційне табу – наприклад, танки, пишуть "Коментарі".

Які європейські країни готові передати Україні танки

Про готовність передати Україні танки заявила низка країн

Глава європейської дипломатії Жозеп Боррель сказав, що окремі європейські країни готові передати Україні такі очікувані танки. Його слова наводить агенція Рейтер.

У Німеччині сьогодні, 20 січня, розпочалася восьма зустріч контактної групи з воєнної допомоги Україні, до якої входять понад 50 країн світу, відома як "Рамштайн-8". Головний фокус цієї зустрічі — рішення Німеччини щодо постачання танків "Леопард", які, на думку експертів, дозволять Україні переламати ситуацію на тих ділянках фронту, де Росія веде наступ.

Танки Leopard є, зокрема, у Польщі, Данії та Канаді, проте для їх передачі Києву потрібна офіційна згода країни-виробника. Німецький уряд поки що не схвалив власні постачання танків і не дав санкцію на це для інших країн. Раніше повідомлялося, що Німеччина може передати танки Leopard після того, як США своєю чергою погодяться надати Україні свої танки Abrams.

Однак сьогодні представник уряду Німеччини повідомив агентству Рейтер, що постачання бойових танків Leopard в Україну ніколи не було прив'язане до аналогічних постачань танків Abrams з боку США.

Уряди Чехії та Словаччини теж готові передати Україні свої танки Leopard. Вони очікують на дозвіл від Німеччини. Ці країни вже передавали для ЗСУ свої старі радянські танки. Натомість Німеччина мала замінити їх західними танками Leopard 2A4. Чехія та Словаччина пропонують поки відмовитися від цих німецьких постачань і передати танки, які призначалися для їхніх армій, Україні. Загалом ідеться про майже 30 танків Leopard.

Reuters пише, що на "Рамштайні" європейські лідери закликали Берлін дати "зелене світло" на постачання танків.

Ще перед засіданням Рамштайну – видання "Слово і діло" зібрало в графіку обіцяного цьогоріч Україні озброєння.

Які європейські країни готові передати Україні танки - фото 2

Читайте також на порталі "Коментарі" — Володимир Зеленський уперше звернувся до учасників засідання у форматі "Рамштайн": Про що говорив



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини