Головна Новини Політика зовнішня політика Як змінилася кількість країн-учасниць «Кримської платформи» — Кулеба
commentss НОВИНИ Всі новини

Як змінилася кількість країн-учасниць «Кримської платформи» — Кулеба

Ще три європейські держави погодилися взяти участь у саміті, присвяченому питанням Криму

11 серпня 2021, 11:34
Поділіться публікацією:

Проведення міжнародного саміту "Кримська платформа" стає ближчим з кожним днем. За інформацією керівника міністерства закордонних справ Дмитра Кулеби, станом на середу, 11 серпня, свою участь у заході підтвердили 37 держав.

Як змінилася кількість країн-учасниць «Кримської платформи» — Кулеба

Дмитро Кулеба розповів про учасників "Кримської платформи". Фото з відкритих джерел

На особистому Twitter-аккаунті чиновник зазначив, що до "Платформи..." виявляє інтерес все більше іноземних партнерів. Тільки за останні кілька днів про свою участь заявили представники ще трьох європейських країн.

При цьому Кулеба каже, що така кількість ймовірних гостей — ще не остаточна. Тому українська сторона продовжує очікувати нових підтверджень з боку як європейських, так і будь-яких інших світових держав.

Як змінилася кількість країн-учасниць «Кримської платформи» — Кулеба - фото 2

Нагадаємо, що "Кримську платформу" планують провести напередодні Дня Незалежності України, 23 серпня. Саміт хочуть поділити на кілька блоків. Заздалегідь відомо, що у відкритті візьме участь відома українська виконавиця Джамала, яка виконає свою переможну пісню з "Євробачення" — "1944", присвячену репресіям кримськотатарського народу.

Також додамо, що на "Платформі..." збираються підняти теми мілітаризації Азовського і Чорного морів, загального невизнання будь-якої анексії Кримського півострова, а також розглянути варіанти реінтеграції Криму в Україну.

Міжнародний саміт хочуть зробити основним кроком у підготовці звільнення Криму від російської окупації. Як відомо, Росія, провівши обманний "референдум" про приєднання півострова, анексувала цей регіон навесні 2014 року.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що самопроголошений лідер Республіки Білорусь Олександр Лукашенко нагадав про себе досить скандальною заявою про Кримський півострів. Що саме сказав політик, читайте в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися про те, як до "Кримської платформи" ставляться в російському політикумі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини