Головна Новини Політика зовнішня політика Як влада Білорусі відреагувала на литовські санкції
commentss НОВИНИ Всі новини

Як влада Білорусі відреагувала на литовські санкції

Соратники Лукашенка відігралися на дипломатах

24 травня 2021, 19:40
Поділіться публікацією:

Республіка Білорусь офіційно висилає всіх працівників литовського посольства з країни. Про це повідомляє білоруська інформаційна агенція "БелТа".

Як влада Білорусі відреагувала на литовські санкції

МЗС Білорусі - фото з відкритих джерел

МЗС Білорусі дозволило залишитись лише одній особі з адміністративно-технічного персоналу для догляду за будівлею.

"Залишити тут одного адміністративно-технічного співробітника для догляду за будівлею", — заявив глава білоруського МЗС Володимир Макей.

За інформацією журналістів, таке рішення було прийнято після того, як мер Риги Мартіньш Стакіс разом з міністром закордонних справ Латвії Едгаром Рінкевичем на чемпіонаті світу з хокею замінили державний прапор Білорусі на біло-червоно-білий. Білоруська сторона розцінила такі дії європейських чиновників, як наругу над державним прапором.

За словами Макея, послу Латвії запропоновано покинути Білорусь протягом доби, а співробітникам посольства — протягом 48 годин.

Нагадаємо, що сьогодні уряд Литви провів екстрене засідання. на якому постановив заборонити прибуття та відправлення з країни усіх авіарейсів, що проходять над територією республіки Білорусь.

Таке рішення прийняли у зв'язку з тим, що 23 травня у Мінську було затримано засновника опозиційного Telegram-каналу Nexta Романа Протасевича. Він перебував на борту літака Ryanair, що прямував за маршрутом Афіни — Вільнюс. Рейс приземлився в національному аеропорту Мінська після отримання повідомлення про мінування, яке не підтвердилося.

З цього приводу "Коментарі" дізналися в експертів, як розцінювати такі методи затримання неугодних Лукашенку та як можуть розвиватися події далі? Детальнішу інформацію ви можете отримати, переглянувши наш матеріал.

Раніше повідомлялося, що народного депутата Євгена Шевченка виключили з фракції "Слуга народу" через його підтримку білоруського режиму.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини