Головна Новини Політика зовнішня політика Як у Євросоюзі ставляться до санкцій проти Медведчука
commentss НОВИНИ Всі новини

Як у Євросоюзі ставляться до санкцій проти Медведчука

ЄС давно обурювала тісна співпраця Медведчука та РФ, яка є агресором

26 лютого 2021, 12:58
Поділіться публікацією:

Чимало представників Європейського парламенту "симпатизують" введенню санкцій РНБО проти лідера партії "ОПЗЖ" Віктора Медведчука. Таку думку оприлюднила голова Європарламенту з асоціації з Україною Віола фон Крамон у розмові із представниками видання DW.

Як у Євросоюзі ставляться до санкцій проти Медведчука

В Європарламенті "симпатизують" санкціям проти Медведчука. Фото із відкритих джерел

Німецький політик стверджує, що в ЄС вже давно ведеться пильний нагляд за діями Медведчука. Особливо західних політиків дивує те, наскільки тісно бізнес нардепа та його родини зв’язані із Росією.

"Україні вже давно варто було у тій чи іншій формі захищатися від цього. Тож для багатьох із нас ці санкції не були несподіванкою", — говорить фон Крамон.

Коментуючи ситуацію із закриття окремих українських телеканалів, які пов’язують із Медведчуком, євродепутатка висловлює лише часткову згоду із таким рішенням. На її думку, в цілому зміст прийнятого документа цілком вірний — через постійно дестабілізацію ситуації в Україні завдяки голосним заявам, які транслювалися цими ЗМІ.

Як у Євросоюзі ставляться до санкцій проти Медведчука - фото 2

Втім, чимало питань у європейських провладних колах викликає сама процедура блокування роботи каналів. Як стверджує Віола фон Крамон, відповідний президентський указ не вписується в стандарти верховенства права.

"І на Заході, і в ЄС є різні інтерпретації свободи слова. Наприклад, у Німеччині норми роботи ЗМІ є більш суворими, ніж у США чи Великобританії. Там, фактично, можна майже все. І свободу преси обмежують лише в дуже рідкісних випадках. І тому нам, у ЄС, важко дати єдину відповідь на це питання", — підкреслила політик.

На питання про можливе введення аналогічних до РНБО санкцій проти Медведчука з боку ЄС, представниця Європарламенту відповідає, що поки конкретного рішення не прийнято. Як пояснює політик, вже сьогодні ведуться дебати і, на її думку, в майбутньому вони лише посиляться. При цьому фон Крамон говорить, що "жорстка та чітка" позиція в цьому питанні від Євросоюзу була б досить доречною. Водночас жінка сподівається, що прийняті санкції не спровокують Росію на ще більшу агресію на окупованому Донбасі, адже подібний розвиток ситуації цілком можливий.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали, яким чином санкції проти Віктора Медведчука можуть вплинути на самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка.

Також на порталі можна дізнатися, яких дій з боку Росії варто очікувати після накладення РНБО санкцій на Медведчука.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ирина

26 лютого 2021, 14:53

А то что у нас торговые отношения с РФ до сих пор, ЕС не смущает ? https://kosatka.media/uk/category/elektroenergiya/news/nardep-predlagaet-vvesti-sankcii-v-otnoshenii-importerov-elektroenergii


Новини