Головна Новини Політика зовнішня політика Як Путін шантажує Туреччину через підтримку України
commentss НОВИНИ Всі новини

Як Путін шантажує Туреччину через підтримку України

Туреччина може надовго залишитися без російських туристів

6 червня 2021, 14:00
Поділіться публікацією:

Президент Туреччини Реджеп Ердоган під час зустрічі у квітні 2021 року поскаржився українському лідеру Володимиру Зеленському на погрози з боку Росії. Про це з посиланням на свої джерела повідомляє Wall Street Journal.

Як Путін шантажує Туреччину через підтримку України

Путін та Ердоган. Фото: РІА

Як стало відомо, Кремль вдається до залякувань через надання військової підтримки Україні. 

За інформацією журналістів, Путін повідомив Ердогану про продовження заборони на перельоти в Туреччину, якщо Анкара не відмовиться від планів щодо продажу безпілотників Bayraktar в Україну.

Також джерело повідомляє, що продаж Україні турецьких безпілотників став причиною заборони авіасполучення між Росією та Туреччиною. Водночас офіційною причиною заборони перельотів, за версією Кремля, є погана ситуація з коронавірусом.

Нагадаємо, державне підприємство "Антонов" розпочало розробку вітчизняного безпілотника. Український дрон буде аналогом турецького Bayraktar TB2.

Додамо, що найближчим часом до України надійде партія сучасних безпілотників від турецької компанії Bayraktar. Ці бойові ударні безпілотники фактично паралізували вірменську армію під час азербайджано-вірменської війни.

Також Україна планує в найближчі п'ять років запустити у космос сім супутників. Запуск відбудеться в рамках реалізації нової космічної програми на 2021-2025 роки, яку розробило Державне космічне агентство України.

У близькому майбутньому супутники будуть орієнтовані на дистанційне зондування Землі. Тобто можна буде побачити фотографії її поверхні із космосу. Детальніше про це читайте в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини