Головна Новини Політика зовнішня політика Як працюватимуть гарантії для України: у МЗС дали детальне роз'яснення
commentss НОВИНИ Всі новини

Як працюватимуть гарантії для України: у МЗС дали детальне роз'яснення

Декларація, яку було підписано, вона розшифровує одну фразу "Будемо з вами стільки, скільки буде потрібно" на конкретні речі

14 липня 2023, 11:37 comments9833
Поділіться публікацією:

Як передає портал "Коментарі", після саміту НАТО багато розмов про гарантії безпеки, які отримала Україна від країн "Великої сімки", а також від низки інших держав, які побажали приєднатися до угоди. Що зобов'язуються гарантувати партнери Україні та як це працюватиме – в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповів міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Як працюватимуть гарантії для України: у МЗС дали детальне роз'яснення

Дмитро Кулеба. Фото з відкритих джерел

"Ця декларація, яка була підписана, вона розшифровує одну фразу "Будемо з вами стільки, скільки буде потрібно" на конкретні речі. Тобто в чому саме ми будемо з вами: в наданні зброї, відновленні країни, конфіскації російських активів, ремонті техніки і далі йде перелік. Тобто це рамка", — зазначив глава МЗС.

Кулеба додав, що спочатку надати гарантії безпеки для України погодилися країни "Великої сімки", але до угоди почали приєднуватися інші держави. На думку міністра, "список буде солідний".

У спільній декларації G7 перераховане все, що можуть зробити держави-партнери. Україна з кожною окремою країною буде працювати над двосторонньою угодою про конкретні речі.

"Конкретна держава приходить і каже: "Я за наступні 5 чи 7 років (це предмет переговорів) зобов'язуюсь поставити вам п'ять установок ППО і 100 танків або 50 літаків, чи ще щось. Це я умовно кажу. От тоді на цей блок ми підписуємо угоду. Чи, наприклад, інша країна приходить і каже: "В мене своєї зброї немає, але я зобов'язуюсь всі російські активи, які заарештовані, передавати вам". Про це підписуємо угоду. Тобто з кожною країною буде конкретизована домовленість", — пояснив Кулеба.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чому Україна на саміті НАТО здобула максимум із можливого – у чому головний успіх.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Fronly Cat

17 липня 2023, 07:45

Боже, какая счастливая отъевшаяся харя!

Правдоруб

14 липня 2023, 16:04

Так де зброя? яка над важлива для перемоги? для знищеня крыммоста, кораблив, підводок, для наступу? де літаки? Тільки бла бла


Новини