Головна Новини Політика зовнішня політика Як депутатів "Слуги народу" змушують підтримувати потрібні закони — ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Як депутатів "Слуги народу" змушують підтримувати потрібні закони — ЗМІ

Зеленський не забуває нагадувати депутатам: незамінних людей не існує

10 лютого 2021, 12:38
Поділіться публікацією:

Партія "Слуга народу", яка складає нині монобільшість парламенту, останнім часом все гірше і гірше спільно підтримує певні законопроекти. Інколи ігноруються навіть документи, що важливі для команди президента. Як народних депутатів від цієї політсили "стимулюють" до голосування, повідомляє "Українська правда".

Як депутатів "Слуги народу" змушують підтримувати потрібні закони — ЗМІ

Фото: galinfo.com.ua

У ЗМІ вже часто обговорювалася неоднорідність груп всередині "Слуги народу". За майже два роки у парламенті політики нарешті облаштувалися і зрозуміли, які інтереси їм вигідніше (чи правильніше) відстоювати. Неодноразово можна було спостерігати ситуацію, коли лише частина "слуг" віддавала голоси "за" той чи інший законопроект: з останніх прикладів — голосування за кандидатуру Юрія Вітренка на пост віце-прем’єр-міністра енергетики. 

Представники медіа стверджують, що подібна конфронтація пов’язана із впливом різних олігархів на частини провладної партії. Президент Володимир Зеленський, звичайно, подібним не задоволений. Тими чи іншими діями команда глави держави демонструє народним обранцям, що незамінних людей не існує.

Як саме намагаються впливати на голосування "слуг"?

По-перше, натякають на можливе виключення з фракції. Така ситуація нещодавно була із питанням щодо закону про референдум. Тоді очільник фракції "Слуга народу" Давид Арахамія в особистих повідомленнях написав депутатам, що всі, хто не підтримає відповідний документ, можуть потрапити у "заміс", тож їхнє членство у фракції буде під питанням. Відповідно, партійці швидко зорієнтувалися і проголосували необхідний законопроект.

По-друге, реальне виключають депутатів. Тут яскравий приклад — Олександр Дубінський, таємне голосування "слуг" проти нього і подальші чутки про ледь чи не розвал усієї фракції. Втім, монобільшість досі тримається. 

"Інші навряд чи будуть виходити із фракції на знак якоїсь солідарності з Дубінським. Імперативний мандат ніхто не скасовував", — прокоментував ситуацію один із представників оточення бізнесмена Коломойського. 

По-третє, шукають підтримки в голосах "на стороні". Таку інформацію для ЗМІ, не називаючи себе, передав один із представників "Слуги народу". За словами політика, наразі їхня політсила має 170-180 постійних голосів. У "кращі дні" їх дещо більше — від 200 до 210.  

"Коли бракує голосів, у Раді домовляємось з "Довірою". Спілкується або Арахамія, або Корнієнко. Якщо ж ситуація надважлива, і вони категорично не хочуть додавати, то з ними може поговорити Єрмак. У крайніх випадках — Зеленський напряму говорить з Веревським", — уточнює політик.

Крім того, нещодавно стало відомо про ймовірне створення коаліції "Слуги народу" із "Батьківщиною". Про таку можливість заявляла народна депутатка Юлія Тимошенко. Представники команди Зеленського ні підтвердили, ні заперечили реальність подібної ситуації.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли про те, як ймовірну коаліцію між "Слугою народу" та "Європейською солідарністю" розглядає екс-голова РНБО Олександр Турчинов.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини