Головна Новини Політика зовнішня політика Яхта підсанкційного російського олігарха “зникла” в Хорватії
commentss НОВИНИ Всі новини

Яхта підсанкційного російського олігарха “зникла” в Хорватії

Виявилося, що причал марини Бетіна на хорватському острові Муртер не охоронявся.

16 січня 2023, 11:05
Поділіться публікацією:

35-метрова яхта Irina VU, яка належить родині російського олігарха Алішера Усманова, який перебуває під санкціями Заходу, самовільно залишила сухий причал марини Бетіна на хорватському острові Муртер.

Яхта підсанкційного російського олігарха “зникла” в Хорватії

Фото: https://pixabay.com/

Про це пишуть “Коментарі” з посиланням на "Європейську правду". 

За інформацією “Балканського оглядача”, який покликається видання, подія сталася три місяці тому, однак владі Хорватії це стало відомо нещодавно. 

Зазначається, що яхта відпливла з порту Бетіна на початку жовтня минулого року, а вже за три дні, 9 жовтня, її помітили в турецькому порту Дідім. 

Цікаво, що днями до Бетіни заплила майже ідентична яхта, яка мала вдавати, що яхта Усманова все ще знаходиться в хорватському порту, повідомляють ЗМІ джерела у Хорватії. 

Безперешкодне покидання яхти стало можливим тому, що тамтешня прикордонна поліція не мала офіційних даних, що що яхті Усманових не можна покидати причал. Державний секретар Міністерства моря, транспорту та інфраструктури Ален Госпочич каже: порти не охороняються, а Бетіна — марина відкритого типу. Однак чиновник запевнив, що як тільки стало відомо, що майно — під санкціями, яхту опечатали, а капітан заборонив доступ до неї. 

Нині хорватські служби безпеки за участі міжнародних організацій почали розслідування цієї історії. 

Irina VU коштує близько 5 млн євро. 

“Коментарі” писали, що нині приватні активи росіян заморожені в різних юрисдикціях. Зокрема, на 19 млрд євро у країнах ЄС та 30 млрд доларів у США. Крім того, уряд Канади розпочав процес вилучення 26 млн доларів, що належать підсанкційному Роману Абрамовичу. Про це розповіла координатор санкційного проекту НАЗК Дар'я Софіна. Вона зазначила, що індивідуальні санкції мають на меті вплинути на поведінку осіб, причетних до агресії росії в Україні. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини