Головна Новини Політика зовнішня політика Втрачені можливості: що не так з відносинами Китаю і України
commentss НОВИНИ Всі новини

Втрачені можливості: що не так з відносинами Китаю і України

Україна втратила можливості налагодити співпрацю з Китаєм

26 червня 2024, 00:32
Поділіться публікацією:

Україна втратила чимало можливостей для налагодження продуктивної співпраці з Китаєм, вважає політолог Євген Магда.

Втрачені можливості: що не так з відносинами Китаю і України

Китай не підтримує Україну у війні з РФ. Фото з відкритих джерел

"У нас відносини з Китаєм – це вектор профуканих можливостей. В українських посадовців не з’явилося розуміння Китаю. Ми не зуміли конвертувати у політичну співпрацю кілька років інтенсивного економічного партнерства з Китаєм", – наголосив Євген Магда.

Політолог нагадав, що напередодні саміту у Швейцарії до Китаю їздив перший заступник міністра закордонних справ Андрій Сибіга. Однак, за словами експерта, відповідні консультації з китайцями тривалий час не проводилися, що варто було робити.

"Я часто бачу у соціальних мережах, як українці називають Китай ворогом. У таких випадках у мене виникає питання, чи розуміють вони, що прирікають Україну на безкінечну війну, коли, воюючи з ядерною державою, називають ворогом ще одну ядерну державу з населенням 1,7 млрд. Не варто очікувати чогось особливого від себе та своєї країни, якщо ми й надалі будемо мислити лінійно та впроваджувати "плоску" політику", – наголосив він.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Сербія, яка вважається дружньою до РФ, з 2022 року експортувала до європейських країн снаряди, які потім потрапляли в Україну. За оцінками видання Financial Times, експорт боєприпасів із Сербії в Україну через треті країни склав близько 800 млн євро. Влада Сербії повідомила, що мала контракти із західними країнами — США, Чехією, Іспанією — на постачання снарядів. У Белграді заявили, що не цікавилися, як ці країни потім використовували снаряди, оскільки "це їхня справа".

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що зневіра, яка панує в українському суспільстві, не корелює з реальним станом справ. Обороноздатність України посилюється, а тому підстав для розпачу немає, вважає політолог Андрій Городницький. Крім того, відзначив політолог, Україна підписує з партнерами безпекові договори.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

я

26 червня 2024, 00:27

одна, ще одна, якщо так мислити- то тоді прав той у кого ядерна зброя? треба припиняти купувати китайське та шанобливо ставитися до власного, тоді нове не знадобиться, щоб ним раз скористатися та викинути, щоб знову купувати... те, як китай ставить себе поміж інших поверне їх у часи, до яких вони не хочуть повертатися. якщо китай й надалі допомагатиме вбивати та тероризувати - така їм і шана.


Новини