Головна Новини Політика зовнішня політика Вступ України в НАТО: Міноборони покладає надії на найближчий саміт
commentss НОВИНИ Всі новини

Вступ України в НАТО: Міноборони покладає надії на найближчий саміт

У Міноборони повідомили, що НАТО має визначити позицію щодо України на саміті в червні 2021 року

22 квітня 2021, 19:49
Поділіться публікацією:

НАТО збереться в червні 2021 року на саміт, під час якого має врахувати серйозність євроатлантичних намірів України. Про це заявив міністр оборони України Андрій Таран, йдеться на сайті відомства.

Вступ України в НАТО: Міноборони покладає надії на найближчий саміт

НАТО. Фото з відкритих джерел

Так, лідери-країни Альянсу зберуться 14 червня в штаб-квартирі НАТО в Брюсселі. Про це повідомив сьогодні Генеральний секретар Північноатлантичного Альянсу Єнс Столтенберг. Будуть визначатися із планами та перспективами НАТО на період до 2030 року.

Як пояснив глава Міноборони, під час цього саміту фактично буде сплановано майбутнє НАТО на наступні 10 років.

"Ми хотіли б вкотре чітко артикулювати серйозність наших євроатлантичних намірів. Розраховуємо, що ця позиція України буде відображена у документах, які розглядатимуться в Брюсселі 14 червня", — заявив Таран.

Міністр вважає, що ескалація російських сил вздовж кордонів України вказує на найбільшу військову загрозу в євроатлантичному просторі.

Таран зазначив, що потужним сигналом у рішеннях саміту НАТО для світової та європейської безпеки могла б стати демонстрація відданості рішенням Бухарестського саміту 2008-го року. Там декларується безумовна перспектива членства для України та Грузії.

Нагадаємо, в Україну все частіше прибуває авіаційний транспорт НАТО. За останні три дні було помічено щонайменше три військово-транспортні літаки ВПС США, Британії та Канади на території України.

Як раніше повідомляв портал "Коментарі", керівник Офісу президента Андрій Єрмак закликав США надати Україні протиракетні комплекси Patriot.

Також підіймається питання про розміщення американських військових баз на території України. Активізувалася і тема вступу України в НАТО. Експерти розповіли, наскільки реально втілити ці плани.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Дан

22 квітня 2021, 22:07

В 17-м веке "украинские патрыоты" вместе с поляками против русских - кранты полякам. В 18-м веке вместе со шведами против русских - кранты шведам. В 20-м веке ломанулись в австро-венгерские "СС" (сичовые стрельцы) - кранты Австро-Венгрии. Перебежали к немцам - кранты германской империи. Побежали к Гитлеру. Гитлер оказался умнее предшественников, не пускал украинских активистов в боевые части, доверив уничтожать мирное население - и всё равно кранты Рейху №3. Сейчас молятся на НАТО. Меня терзают нехорошие предчувствия...


Новини