Головна Новини Політика зовнішня політика "Всі забули про Україну": Зеленський розповів, чому не вдався контрнаступ
commentss НОВИНИ Всі новини

"Всі забули про Україну": Зеленський розповів, чому не вдався контрнаступ

Президент України розповів, чому контрнаступ ЗСУ виявився невдалим

30 листопада 2023, 21:56
Поділіться публікацією:

Війна, яка спалахнула в Ізраїлі, стала причиною того, що Захід переключив всю свою увагу на Близький Схід, забувши про Україну. Про це президент України Володимир Зеленський розповів в інтерв'ю виданню Nikkei, повідомляє портал "Коментарі".

"Всі забули про Україну": Зеленський розповів, чому не вдався контрнаступ

Зеленський пояснив, чому ЗСУ складно наступати. Фото з відкритих джерел

Президент заявив, що через події на Близькому Сході союзники забули про Україну, чого й добивалася РФ.  

"Сьогодні всі забули про Україну через події на Близькому Сході. Я вважаю, що саме цього намагалася домогтися Росія. Мені прикро констатувати, що вони домоглися бажаного результату", — заявив Володимир Зеленський.

Президент України також назвав головні причини, чому літній контрнаступ Збройних сил не досягнув бажаного результату. За його словами, українським військовим надзвичайно складно відвойовувати території, які укріплені кількома лініями оборони.

Разом з тим, Зеленський відзначив, що переговори з Кремлем можливі будуть лише тоді, коли росіяни вийдуть з усіх окупованих територій, позаяк Україна не може визнати свої землі російськими.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Володимир Зеленський вважає, що окупований росіянами Крим, швидше за все, звільнити буде легше, ніж Донбас. Йдеться не лише про деокупацію територій, а й про ментальне повернення людей до України. На його думку, повернути жителів окупованого Донбасу ментально буде складніше, оскільки в регіоні 10 років тривали бойові дії, була контактна лінія. Крім того, багато сепаратизму, частина людей пройшла війну.

Також "Коментарі" писали, що, за оцінками видання The Economist, з моменту вторгнення в Україну 24 лютого 2022 року Володимир Путін вперше виглядає так, ніби може перемогти, а його найбільша перевага — відсутність у Європи стратегічного бачення.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

30 листопада 2023, 23:41

Хитрість божого народу нікому не перевершити, завжди на когось звалить провину. Так і тут. Ізраїль почав свій геноцид проти арабів у листопаді, а провал нашого наступу ще з літа. Просто з'явився конкурент з бідосиками, з 6000 ракет на кв.м., які відрізають голови. Потім юдейським "аналоговнетом" війна з високорозвинутим Єменом аж у космос перейшла.


Новини