Головна Новини Політика зовнішня політика Всі карти в руках у Байдена: Клімкін розповів, що повинен робити Київ після запуску «Північного потоку-2»
commentss НОВИНИ Всі новини

Всі карти в руках у Байдена: Клімкін розповів, що повинен робити Київ після запуску «Північного потоку-2»

Клімкін впевнений, що владі в Україні потрібно провести переговори з ЄС і США, на яких запропонувати, щоб Україна була віднесена в особливу категорію

17 вересня 2021, 12:45
Поділіться публікацією:

Екс-глава МЗС України впевнений, що Україна опинилася в "геополітичній м'ясорубці" через запуск "Північного потоку-2". Але ситуація не безвихідна і рішення, як в цій непростій ситуації вийти переможцем — є. Як інформує видання "Коментарі", про це екс-глава МЗС України Павло Клімкін розповів в ефірі програми "Право на владу" на каналі "1 + 1".

Всі карти в руках у Байдена: Клімкін розповів, що повинен робити Київ після запуску «Північного потоку-2»

Північний потік-2 Фото з відкритих джерел

Павло Клімкін впевнений, що владі в Україні потрібно провести переговори з ЄС і США, на яких запропонувати, щоб Україна була віднесена в особливу категорію.

Дипломат вважає, що чимало експертів вважають, що Вашингтон погодився на запуск "Північного потоку-2", тому що таким способом спробував налагодити відносини з Німеччиною, зробити їй подачку. Насправді це помилка. Павло Клімкін впевнений, що Джо Байден прийняв рішення по "Північному потоку-2" в контексті Китаю і протистояння з ним. При цьому американський лідер зробив важливий акцент на тому, що незважаючи на запуск нового газопроводу транзит черга територію України повинен зберігатися. Це "червона лінія", переступати яку ніхто не має права. Такі гарантії від Білого Дому дуже важливі для України.

"Тому нам потрібно домовлятися з США і Єврокомісією, щоб нас внесли в особливу категорію в разі енергетичної небезпеки", — висловився Клімкін.

Екс-міністр упевнений, що Україні обов'язково потрібно скористатися тим, що в україно-американських відносинах настало просвітлення і є нормальний діалог. Це потрібно використовувати для держави.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Клімкін висловив упевненість, що Путін може розглядати варіант приєднання ОРДЛО до союзної держави.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

иван

17 вересня 2021, 13:06

Фу, как мерзко требовать транзит вонючего агрессивного газа. Бе-е-еееее


Новини