Головна Новини Політика зовнішня політика Вперше з радянських часів: у Росії заарештували американського журналіста
commentss НОВИНИ Всі новини

Вперше з радянських часів: у Росії заарештували американського журналіста

Його звинувачують у шпигунстві

30 березня 2023, 16:28
Поділіться публікацією:

Журналіста Wall Street Journal Євана Гершковича заарештували на два місяці за "шпигунство проти РФ". Про це повідомляють "Коментарі" із посиланням на росЗМІ. Він був заарештований після відвідин Нижнього Тагілу.

Вперше з радянських часів: у Росії заарештували американського журналіста

Родина арештованого Евана Гершковича походить з Радянського Союзу

ФСБ РФ звинувачує Гершковича в тому, що він "за завданням США здійснював збір відомостей, що становлять державну таємницю". Сьогодні Лефортівський суд Москви заарештував журналіста на два місяці без права на внесення застави. Журналіста було затримано в Єкатеринбурзі "при спробі отримання секретних відомостей", кажуть у ФСБ.

Представник МЗС РФ Марія Захарова заявила, що "те, чим займався в Єкатеринбурзі співробітник американського видання The Wall Street Journal, не має відношення до журналістики". Прес-секретар Путіна Пєсков заявив, що Гершкович нібито займався шпигунством і був спійманий на місці злочину. Але додав, що корпункт американського видання продовжить роботу.

The Wall Street Journal відкидає звинувачення на адресу свого затриманого в Росії кореспондента та вимагає його негайного звільнення.

Як вважають у російській блогосфері, арешт журналіста є спробою російських спецслужб сформувати так званий обмінний фонд. Надалі його можуть обміняти на когось із російських агентів, заарештованих США. Крім російських шпигунів, Росія може попросити обмін на інших осіб, у яких зацікавлена РФ.

Гершкович став першим американським журналістом, заарештованим у Росії за шпигунство з часів холодної війни: у 1986 році в СРСР був затриманий журналіст US News and World Report Нік Данилофф, пізніше обміняний на радянського громадянина, якого заарештували в Нью-Йорку за шпигунство.

Тим часом російський посол загрожує двом країнам військовими атаками. У Пентагоні назвали місто, яке стало "бійнею" для росіян. А експерти розповіли, які очікування на дипломатичному та військовому фронтах в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини