Головна Новини Політика зовнішня політика "Вконтакте" і "Однокласники" потрапили під контроль Кремля: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

"Вконтакте" і "Однокласники" потрапили під контроль Кремля: подробиці

Батько нового керівника соцмережами перебуває під санкціями за співучасть в отруєнні Навального

3 грудня 2021, 22:50
Поділіться публікацією:

Російське акціонерне товариство VK, до складу  якого належать  відомі всім Вконтакте" та "Однокласники", після того, як змінились акціонери, буде очолювати  син заступника глави РФ Володимир Кириєнко. Про це інформує  РБК, посилаючись на анонімне джерело.

"Вконтакте" і "Однокласники" потрапили під контроль Кремля: подробиці

Соцмережі перейшли під контроль політиків (фото з відкритих джерел)

Відтепер  Кириєнко – менший стане керівником  холдінга, змінивши на цій посаді  Бориса Добродєєва, який його очолював 5 років.  Представник  відомої у російській владі родини, з 2016 року працював на посаді заступника керівника  "Ростелекому". Він курував  в країні цифрову трансформацію, розвивав мережу дата-центрів тощо. До  призначення на цю керівну посаду Кириєнко – менший  працював на різних посадах в російських банківських установах.

Важливо, що батько нового директора холдингу  Сергій Кириєнко,  який курує в кремлівській владі  питання внутрішньої політики, зараз знаходиться під санкціями, як співучасник отруєння російського опозиціонера Олексія Навального. Путін присвоїв йому звання "Герой Росії" після проведення виборів.

 При цьому, з Путіним  його заступник Кириєнко знайомий з давніх часів. Ще у 1998 році  він особисто представляв  Володимира Путіна працівникам колективу російського ФСБ.

 Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що Кремль застерігає США від тиску щодо сертифікації "Північного потоку-2". Нещодавно завершений газопровід очікує дозволу від німецького штату, перш ніж Росія зможе почати експорт газу через нього.  Сполучені Штати та деякі європейські країни виступають проти газопроводу, який обходить Україну і призначений для експорту російського газу безпосередньо до Німеччини через дно Балтійського моря.  



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини