Головна Новини Політика зовнішня політика Візит місії МВФ в Україну буде віртуальним
commentss НОВИНИ Всі новини

Візит місії МВФ в Україну буде віртуальним

Точних деталей щодо таймлайна виділення коштів або про розширення програми немає

17 вересня 2021, 02:00
Поділіться публікацією:

Міжнародний валютний фонд підтвердив віртуальну місію в Україні, під час якої розглянуть програму stand-by.Про це заявив представник МВФ Джеррі Райс на брифінгу у Вашингтоні. Як стало відомо, 14 вересня прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що візит місії МВФ заплановано на 18 вересня. Він відзначав, що візит, ймовірно, пройде онлайн через карантин і зростання в Україні рівня захворювання COVID-19. Райс підтвердив, що місія МВФ в Україні з питань першого перегляду програми stand-by буде віртуальною.

Він зазначив, що місія почне роботу пізніше в цьому місяці.

Візит місії МВФ в Україну буде віртуальним

МВФ (фото з відкритих джерел)

"Вона відбудеться пізніше в цьому місяці, конкретні дати будуть оголошені, як зазвичай, ближче до старту місії, пізніше у вересні", — сказав він.

Райс також не зміг назвати точних деталей щодо таймлайн виділення коштів або про розширення програми. Він зазначив, що дискусії тривають.

Нагадаємо, на цьому тижні Україна отримала 2,7 мільярда доларів від Міжнародного валютного фонду. Про це на своїй сторінці в Facebook написав прем'єр-міністр України Денис Шмигаль. "Дану допомогу ми отримали безповоротно. Цю сума призначена для відновлення економіки в країні, яка постраждала за час пандемії", — пояснює Шмигаль. Також, прем'єр-міністр підкреслив, що дана фінансова підтримка буде займати більшу частину для відновлення економічної стабільності і дасть можливість виплатити соціальні виплати українцям в більшому розмірі. Нагадаємо, що в березні 2020 року, в МВФ розповіли про виділення грошей для підтримки світової економіки. Остаточне рішення з цього приводу прийняли 2 серпня. Всього було виділено 650 млрд доларів для даної підтримки. "В останній раз подібну підтримку Україна отримувала в 2009 році, коли в країні була криза. Дана реакція може стати позитивним фактором для країни", — розповів глава Національного банку Кирило Шевченко.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини