Головна Новини Політика зовнішня політика Війну можливо зупинити: яка подія стане сигналом до її завершення
commentss НОВИНИ Всі новини

Війну можливо зупинити: яка подія стане сигналом до її завершення

Світові лідери ведуть активні дискусії про завершення війни в Україні

2 серпня 2024, 21:19 comments2117
Поділіться публікацією:

Зустріч Володимира Зеленського та Сі Цзіньпіна стане сигналом про початок мирних переговорів щодо завершення російсько-української війни, вважає політолог, голова Центру аналізу та стратегій Ігор Чаленко.

Війну можливо зупинити: яка подія стане сигналом до її завершення

Україна налагоджує комунікацію з Китаєм. Фото з відкритих джерел

"Наразі в різних міжнародних колах ведуться дискусії, яким має бути компромісний сценарій завершення війни. Зокрема, піднімаються питання контролю над окупованими територіями та чи повинна Україна стати членом ЄС і НАТО. Результатом таких дискусій є човникова дипломатія на різних рівнях, яку ми зараз спостерігаємо. Тож не здивуюся, якщо ще цього року відбудеться зустріч Володимира Зеленського та Сі Цзіньпіна, яка буде сигналом про можливий початок мирних переговорів щодо завершення повномасштабної війни в Україні", — заявив Ігор Чаленко.

За його словами, візит глави МЗС України Дмитра Кулеби до Піднебесної говорить про те, що зараз між різними державами відбуваються комунікації щодо напрацювання шляхів завершення війни в Україні.

Експерт зауважив, що не випадково нещодавно президент Чехії Петр Павел прямо заявив, що без Китаю і Росії майбутні перемовини не мають сенсу.

При цьому політолог відзначив, що Пекін подає китайсько-бразильський мирний план завершення війни в Україні не як позицію двох країн, а як позицію всього Глобального півдня.

"Таким чином, Китай фактично тягне на себе ковдру за весь новий геополітичний регіон", — резюмував він.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Китаї заявили, що план, який Пекін оприлюднив спільно з Бразилією, отримав позитивну реакцію у понад 100 країнах, повідомила прес-служба МЗС КНР. Зокрема, спецпредставник уряду Китаю у справах Євразії Лі Хуей здійснив візит до Бразилії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини