Головна Новини Політика зовнішня політика Війна в Україні: Кулеба розповів, який сигнал Україна отримала від Китаю
commentss НОВИНИ Всі новини

Війна в Україні: Кулеба розповів, який сигнал Україна отримала від Китаю

Глава МЗС Кулеба зазначив, що перший і найважливіший пункт переговорів – це те, що Китай підтримує територіальну цілісність України.

26 липня 2024, 08:45
Поділіться публікацією:

За результатами переговорів з китайським колегою Ван І в Гуанчжоу Київ отримав чіткий сигнал, що Китай не шукає "тимчасових рішень", а працює на стійке та стратегічне вирішення проблеми, що розпочалася РФ війни проти України. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю ТСН зробив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Війна в Україні: Кулеба розповів, який сигнал Україна отримала від Китаю

Дмитро Кулеба. Фото: з відкритих джерел

Дмитро Кулеба зазначив, що перший та найважливіший пункт з переговорів – це те, що Китай підтримує територіальну цілісність України. За його словами, від Ван І "дуже чітко та неодноразово" прозвучало, що позиція щодо підтримки суверенітету та територіальної цілісності України незмінна для Китаю.

Другий важливий дипломатичний момент, за його словами, є позиція щодо встановлення сталого справедливого світу в Україні.

"Я говорив про важливість саме справедливого світу, а не будь-якого миру. І мій китайський колега сам додав, що – справедливого і тривалого. Це дуже важливо, тому що зазвичай саме ми постійно говоримо, що мир має бути стійким – тривалим і справедливим. Ми отримали чіткий сигнал, що Китай не шукає жодних тимчасових рішень, тимчасових припинень вогню, а він працює на стійке, стратегічне вирішення проблеми війни, розв'язаної Росією проти України", – зазначив топ-дипломат.

Раніше повідомлялося, що міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в Китаї провів переговори з міністром закордонних справ КНР Ван І, де розповів, що Україна готова вести переговори з РФ, але такої готовності немає з російської сторони.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Китай дотримується власної термінології, зокрема на переговорах з офіційним Києвом, називаючи війну в Україні "українською кризою", розповів глава МЗС Дмитро Кулеба після повернення з Пекіна.

За словами Дмитра Кулеби, глава китайського МЗС заявив, що Україні потрібний "справедливий і тривалий світ". При цьому Кулеба не сказав, який світ КНР вважає "справедливим", додавши: "Залишіть це дипломатам".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини