Головна Новини Політика зовнішня політика Війна, день 33: що відбувається на різних фронтах, включаючи дипломатичний та інформаційний
commentss НОВИНИ Всі новини

Війна, день 33: що відбувається на різних фронтах, включаючи дипломатичний та інформаційний

Експерти розповіли, що допоможе Україні перемогти агресора та яка ситуація на геополітичній арені

28 березня 2022, 11:30 comments1558
Поділіться публікацією:

Триває 33-а доба російського відкритого вторгнення в Україну. Окупаційні війська продовжують намагатися досягти успіху на східному, південно-східному та північно-східному напрямах. Українські війська тримають оборону, а десь і витісняють ворога. Експерти, деякі з яких самі беруть участь у відсічі російської агресії, продовжують аналізувати ситуацію для видання "Коментарі".

Війна, день 33: що відбувається на різних фронтах, включаючи дипломатичний та інформаційний

Колаж "Коментарі" Д.Романюк

Росія має заплатити за всі злочини на території України

За словами політолога Петра Охотіна, до 33 дня війни вже стало зрозуміло: російське вторгнення виявилося провальним для Кремля. Путін показав себе як людина, яка воює з цивільними, не дотримується жодних правил.

"Ми бачимо, що ЗСУ з низки напрямків перейшли у контрнаступ. Зокрема, було звільнено Тростянець у Сумській області. Українська дипломатія в особі Кулеби (МЗС) та Кубракова (Мінінфраструктури) заганяє Росію в логістику та санкції. Наприклад, 27 березня поїхав останній поїзд Санкт-Петербург – Гельсінкі. Тепер залізничного сполучення між РФ та ЄС немає", – наголошує політолог.

Чудово, на його думку, працюють інформаційно-психологічні війська України. Саме їм вдається пробити "залізну завісу" цензури та розповісти росіянам про їхні реальні втрати та наслідки путінського терору.

"Путіну хотів спецоперацію, а отримує ізоляцію. Росія має заплатити за злочини. І Офіс Генпрокурора активно документує злочини як проти людей, так і щодо екоциду — дій окупантів, що призводять до екологічного лиха", – резюмує Петро Охотін.

Переділ світу, який Росія хотіла влаштувати, обернеться в результаті розвалом самої РФ

Політтехнолог, один із захисників України Олександр Кондратенко звертає увагу, що щойно починається новий раунд переговорів (а черговий може стартувати вже сьогодні ввечері), Росія загострює ситуацію, нарощує обстріли.

"Це традиційна тактика росіян. Під переговори перегрупуватись – і вдарити з новою силою. На це розраховано посилення обстрілу інфраструктури та міст, – пояснює експерт. – Саме тому я мало вірю в успіх переговорів. Про щось домовлятися із росіянами безглуздо. І заклики Зеленського "відкотити" ситуацію назад до того, що було до 24 лютого 2022-го — не спрацюють. Те, що сталося — вже сталося. Цього не змінити. І цього не забути та не пробачити".

При цьому, зазначає Олександр Кондратенко, театр бойових дій розростається. Вже трясе Балкани, Нагірний Карабах, йдуть удари по Іраку.

"Ми вже вступили у фазу Третьої світової. І, на жаль, основний театр бойових дій розгортається в Україні. Європейські країни активно озброюються, стягують зброю до кордонів. До них починає доходити, що бункерний Путін може застосувати тактичну ядерну зброю, так само як хімічну. Щоправда, це відразу зітре з лиця землі саму РФ, тому що "відповідь" полетить з усіх боків", – упевнений експерт.

Він наголошує, що наша пропаганда почала працювати в рази сильніше. Але при цьому треба розуміти, що будь-яку пропаганду треба ділити на 3-4. Тоді плюс-мінус буде вимальовуватися справжня картина.

"У воєнному плані у нас втрат набагато менше, ніж у противника. Але вони є. І серйозні… Є проблеми із постачанням, але здорово рятують волонтери, – розповідає Олександр Кондратенко. – Нам потрібні протиракетні оборонні комплекси, ППО. На землі ми лупимо росіян так, як і не били у Чечні та Сирії. А повітря – наше слабке місце. Упевнений, що ми вистоємо. Але це буде важко і не так швидко, як нам хотілося б".

Компромісів уже не буде, вважає експерт.

"Росія може піти на поступки лише під тиском сили. Ми тиснемо, Захід тисне санкціями. Але в РФ влада та населення зазомбовані, а санкції дадуть ефект лише приблизно через півроку. Тож чим більше ми окупантів знищимо – тим краще. Це і внутрішнє розхитування ситуації, що може прискорити закінчення війни. Бунти, громадянська війна, переворот. В результаті цього "ведмедя" розірвуть. І переділ світу, який Росія хотіла влаштувати, обернеться зрештою розвалом самої РФ, – прогнозує Олександр Кондратенко. – І риторика навіть затятих роспропагандистів вже змінюється. Вони розуміють, що їм кінець… Ну, а коли закінчиться війна, в нашій країні необхідно буде виколупати всіх, хто підтримував проросійський напрямок. Усіх, хто качав ситуацію у стилі "Росія та Україна – братні країни". Усіх, хто зараз займається мародерством, у тому числі на кордоні".

Як повідомляв портал, нові фронти можуть послабити РФ у протистоянні з Україною. Експерти проаналізували, яка ймовірність їхнього відкриття.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/ua
comments

Обговорення


Новини