Головна Новини Політика зовнішня політика Висунення Трампа стане геополітичною катастрофою для України, - екс-генсек НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

Висунення Трампа стане геополітичною катастрофою для України, - екс-генсек НАТО

Республіканці менш охоче підтримують Україну

16 березня 2023, 12:15
Поділіться публікацією:

Висунення республіканця Дональда Трампа кандидатом у президенти США може підірвати підтримку України з боку США та наблизити думку про необхідність дистанціюватися від війни в Україні до мейнстріму. Про це заявив колишній генсек НАТО Андерс Фог Расмуссен, повідомляють "Коментарі" з посиланням на публікацію в американському Politico.

Висунення Трампа стане геополітичною катастрофою для України, - екс-генсек НАТО

Трамп не хоче підтримувати Україну

На думку Расмуссена, домігшись висування своєї кандидатури від республіканців, Трамп може зруйнувати двопартійну єдність на користь України. При цьому видання згадує думку, що приписують Трампу, про те, що Україна має поступитися "російськомовними територіями" Росії.

"Я називаю це геополітичною катастрофою, якщо Трамп буде висунутий, тому що його вплив у передвиборчій кампанії був би руйнівним", — каже Расмуссен. — "Сам той факт, що його мислення апелює до певного елементу, певного сегменту американської громадськості, підштовхне американську політику у неправильному напрямку".

Видання посилається на опитування Gallup, опубліковане у лютому, у річницю російського вторгнення. Як стверджують журналісти, щодо України є явний партійний розрив. Так, 81 відсоток демократів хочуть, щоб Україна повернула собі втрачені землі навіть із ризиком затягування війни порівняно з 53 відсотками республіканців. Лише 10 відсотків демократів вважають, що Сполучені Штати роблять надто багато для підтримки України, тоді як майже половина республіканців вважає, що американська підтримка зайшла надто далеко.

При цьому Расмуссен дуже позитивно оцінює ставлення до України чинного президента-демократа Джо Байдена.

"Ми щасливі, — каже Расмуссен, — мати в Білому домі справжнього інтернаціоналіста та глобаліста".

Він передбачає, що Байден відправить військові літаки, назвавши це просто "питанням часу".

Расмуссен сподівається, що якщо опоненти Трампа не зможуть перемогти його на попередніх виборах, можливо Україна зможе першою перемогти Росію.

Раніше Трамп розповів, як він зможе зупинити війну в Україні за 24 години. А американські журналісти опублікували два сценарії українського контрнаступу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини