Головна Новини Політика зовнішня політика Високопоставлений представник РПЦ відвідав Рим
commentss НОВИНИ Всі новини

Високопоставлений представник РПЦ відвідав Рим

Митрополит Волоколамський Антоній відвідав резиденцію католицької організації "Община святого Егідія"

16 червня 2023, 15:59
Поділіться публікацією:

Голова відділу зовнішніх церковних зв'язків Московського патріархату РПЦ митрополит Волоколамський Антоній відвідав у Римі резиденцію "Общини святого Егідія" — католицької організації, яка займається соціальним служінням. Про це, як повідомляють "Коментарі", передає прес-служба Російської православної церкви.

Високопоставлений представник РПЦ відвідав Рим

Ватікан

"Митрополит Антоній зустрівся з керівництвом організації: засновником громади професором Андреа Ріккарді та її віце-президентом професором Адріано Роккуччі. Сторони обговорили низку питань, що становлять взаємний інтерес", — йдеться у короткому прес-релізі. Зі свого боку новинне агентство KNA доповнює, що перед відвідуванням "Общини святого Егідія" митрополит Антоній зустрівся також із секретарем Ватикану з відносин з державами, архієпископа Пола Галлахера.

Як нагадує DW, Ватикан працює зараз над планом мирного врегулювання в Україні. Це завдання було доручено папою римським Франциском представнику "Общини святого Егідія": болонському кардиналу Маттео Дзуппі. На початку червня той побував у Києві як папський посланець з врегулювання в Україні і зустрівся там із президентом країни Володимиром Зеленським. Свій наступний візит кардинал Дзуппі, можливо, зробить до Москви.

Нагадаємо, що патріарх та РПЦ фактично підтримує війну РФ в Україні. Раніше Кирило заговорив термінами імперської Росії.

Тим часом, у Путіна видали свою версію – чому НАТО ніколи не прийме Україну. Екс-президент Росії вибухнув дивною "інтерпретацією" заяви генсека Альянсу Столтенберга. Отже, заступник голови Ради безпеки, екс-президент РФ Дмитро Медведєв продовжує видавати абсурдні заяви щодо України. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини